Výborné chilli con carne, úžasný pikantný pokrm z jedného hrnca. Jedlo, ktoré obletelo celý svet. Pripravte si s kuchyňou webu Ženy v meste tento originálny pokrm.
Chilli con carne, originál
Chilli con carne možno považovať za svetoznámy pokrm. Je to pôvodom mexické jedlo, no rozšírené je najmä v americkom Texase a postupom času sa usídlilo aj na mnohých európskych stoloch.
Ide o dusený korenený pokrm, pričom hlavnými prísadami sú mleté mäso, fazule, kukurica a neodmysliteľné chilli papričky. Práve tie dávajú tomuto jedlu nezameniteľnú chuť a šmrnc.
Chilli con carne si isto obľúbi aj každá slovenská gazdinka, keďže sa pripravuje nesmierne jednoducho. Stačí všetko nakrájať a postupne hádzať do jedného hrnca, kde sa nám jedlo krásne do mäkka udusí.
Portál Ženy v meste vám krok po kroku prináša fotorecept na to pravé chilli con carne - chutné, ľahké a pestré jedlo ako na tácke priamo z Mexika.
Výborné chilli con carne
- Čas prípravy: 30 minút
- Čas tepelnej úpravy: 60 minút
- Počet porcií: 8
Vyskúšajte aj recept na najlepší stroganov z bravčového karé webu DobráKuchyňa.sk
Ingrediencie na chilli con carne
(na 8 porcií)
- 2 PL olivového oleja,
- 1 veľká cibuľa,
- 100 g údenej slaninky,
- 1 chilli paprička,
- 1 kg mletého hovädzieho,
- 1 dcl červeného vína,
- 3 ks farebných paprík,
- 1 konzerva červených fazulí,
- 1 konzerva kukurice,
- 1 KL mletej červenej papriky,
- 500 ml paradajkového pretlaku,
- 3 strúčiky cesnaku,
- 5 guličiek nového korenia,
- 3 bobkové listy,
- mleté čierne korenie, podľa chuti,
- soľ, podľa chuti.
Fantastické chilli con carne, originál recept priamo z Mexika. Foto - Slávka
Postup receptu na chilli con carne
- Cibuľku posmažíme na olivovom oleji.
- Pridáme do smaženia aj údenú slaninku na kocky a nasekanú chilli papričku.
- Nasleduje mleté mäso.
- Zalejeme červeným víno, dôkladne premiešame a počkáme minimálne 5 minút, kým sa alkohol odparí.
- Okoreníme, osolíme, pridáme aj mletú červenú papriku, bobkový list a guličky nového korenia. Zastrúhame tam cesnak. Zmes ešte podlejeme vodou (aby bola zaliata) a necháme dusiť pol hodiny.
- Medzitým si nasekáme farebné papriky.
- Dáme dusiť k mäsovej zmesi, pridáme aj konzervu fazúľ, kukurice a paradajkový pretlak. Povaríme ešte asi 10 minút. Následne ochutnáme a v prípade potreby dosolíme, dokoreníme. Chilli con carne sa tradične podáva s tacos plackami, krátko posmaženými z oboch strán na suchej panvici.
Dobrú chuť.