Kurací cordon bleu, obľúbená kombinácia syra, šunky a vyprážaného kuracieho mäsa. Pripravte si tento klasický rezeň v trojobale podľa receptu z kuchyne portálu Ženy v meste.
Cordon bleu kurací
Plnený rezeň, tzv. cordon bleu sa v našich reštauráciách sa určite nazvať starou dobrou klasikou. Najčastejšie sa robí z kuracieho mäsa, ale nemusí to byť jediná možnosť.
Cordon bleu sa dá pripraviť z rôznych druhov mäsa, originálny recept je z teľacieho, ale pokojne siahnite po kuracom alebo aj bravčovom. Záleží, aké mäsko máte najradšej, alebo aké máte práve poruke.
Už dlho sa traduje táto čarovná kombinácia syra a šunky, ktorou sa plnia naklepané rezne. Následne trojobal – musí byť, dodá mäsu potrebnú chrumkavosť, vďaku tomu tiež zvnútra zostanú šťavnaté.
Na surovinách samozrejme záleží aj pri tomto recepte. Takže si už len vybrať dobrý druh syra a kvalitnú šunku. Dobrú chuť. Skúste aj náš recept na kuracie Cordon Bleu v cestíčku.
- Čas prípravy celkovo : 30 minút
- Čas pečenia: 15 minút
- Počet porcií: 6
Máme pre vás aj recept na chrumkavé kuracie nugetky pečené v rúre
Ingrediencie na kurací cordon bleu
(6 porcií)
- 1 kg - kuracie prsia
- 100 g - hladká múka
- 100 g - strúhanka
- 150 g - obľúbený druh syra
- 3 ks - vajcia
- 1 podľa chuti - soľ
- 2 litre - olej
- 200 g - šunka
Najlepší cordon bleu, overený recept. Foto - Slávka
Cordon bleu z kuracieho mäsa, postup receptu
- Kuracie mäso si nakrájame, ak máme hrubšie časti, tie narežeme metódou tzv. motýľkovania. Jemne naklepeme. Osolíme.
- Do vnútra dáme plátky šunky a syra. Zavinieme, spojíme špáradlami.
- Obalíme v trojobale: najprv múka, potom rozšľahané vajíčka, nakoniec strúhanka.
- Dáme smažiť do hlbokého rozhorúčeného oleja, ideálne do fritézy.
- Mäso po chvíli prekontrolujeme, ak treba otočíme. Musí byť krásne zlatisté z každej strany.
- Kurací cordon bleu podávame zvyčajne napríklad so zemiakmi a môžme pridať aj brusnicovú omáčku.
- Pripravte si cordon bleu aj podľa nášho fotoreceptu - kliknite.
Dobrú chuť!