V chladné jesenné dni predstavujú husté polievky skvelý spôsob ako sa zahriať. Do žalúdka sa pýta niečo teplé a ideálna je práve polievka z hokkaido tekvice s červenou šošovicou.

Rýchla a jednoduchá polievočka na prípravu je obohatená o červenú šošovicu, ktorá nielen podporí jej farebnosť, ale zaistí pocit sýtosti na dlhšiu dobu. Je veľmi zdravá, bohatá na kvalitné živiny a rastlinné bielkoviny.

Je vhodná pre vegetariánov, vegánov, celiatikov i ľudí s laktózovou intoleranciou. Pocit zahriatia dodáva práve chilli paprička a zázvor.

Tu je aj klasický recept na Hokkaido polievku, tu zase recept na pečenú hokkaido polievku. A tu je zase kyslá tekvicová polievka. Skúste aj recept na pyré z Hokkaido tekvice. Máme aj recept na hokkaido polievku vegan.

Polievka z hokkaido tekvice s červenou šošovicou

  • Čas prípravy: 30 min.
  • Čas varenia: 10 min.
  • Počet porcií: 2

Ingrediencie

  • 120 g tekvice hokkaido,
  • 50 g červenej šošovice,
  • 50 g póru,
  • 1 malá cibuľa,
  • 1 strúčik cesnaku,
  • kúsok čerstvého zázvoru,
  • 1 chilli paprička (voliteľné),
  • 1 PL repkového oleja,
  • soľ,
  • mleté čierne korenie,
  • štipka muškátového orieška,
  • 3 guličky nového korenia,
  • 50 ml kokosového mlieko,
  • 350 ml voda / vývar,

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Postup receptu

  1. Potrebné množstvo hokkaido tekvice nakrájame aj so šupkou na malé kocky a dáme piecť do rúry na 200 stupňov na 15-20 minút. Zatiaľ si umyjeme a ošúpeme ostatné druhy zeleniny.


     
  2. Všetku zeleninu, okrem tekvice, nakrájame na menšie kúsky zhruba rovnakej veľkosti. Počkáme kým sa tekvica neupečie a vyberieme ju z rúry.


     
  3. V hrnci zohrejeme lyžicu oleja a ako prvú opekáme cibuľu s novým korením.


     
  4. Asi po 2-3 minútach prihodíme zvyšok zeleniny: pór, cesnak, zázvor, chilli. Za neustáleho miešania opekáme 1-2 minútky.


     
  5. Prilejeme vodu (alebo ideálne zeleninový vývar), pridáme upečenú tekvicu a prepláchnutú šošovicu. Varíme do zmäknutia šošovice, čo trvá asi 7 minút.


     
  6. Nakoniec polievku rozmixujeme a zjemníme kokosovým mliekom. Množstvo kokosového mlieka je na vás, podľa požadovanej výslednej hustoty polievky. Dosolíme a dokoreníme. Pri servírovaní postrúhame navrch štipku muškátového orieška.

Dobrú chuť, takýto je výsledok. Vyskúšajte si s nami pripraviť aj krémovú polievku z červenej šošovice. Tu je zase slovenská kulajda.