Osvedčený recept, ako si pripraviť krém z medvedieho cesnaku, vás zaručene očarí svojou chuťou.

Krém z medvedieho cesnaku

Potešte sa z prichádzajúcej jari s týmto lahodným krémom z medvedieho cesnaku, ktorý je nielen potešením pre chuť, ale aj posilou pre zdravie.

Pridajte do svojho receptára tento osvedčený spôsob na prípravu krémovej pochúťky plnej vôní. S týmto receptom si môžete byť istí, že každé sústo bude pravým jarným zážitkom.

Vyskúšajte aj klasickú polievku z medvedieho cesnaku, alebo pesto z medvedieho cesnaku. Určite vyskúšajte aj obľúbený recept na kulajdu.

Ingrediencie

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Postup receptu

  1. Pripravíme si medvedí cesnak. Umyjeme si ho, hrubšie časti stonky odstránime, listy osušíme a nakrájame na menšie kúsky. Zemiaky si rovnako ošúpeme, umyjeme a nastrúhame (strúhadlo na jablká). Cibuľku si nakrájame nadrobno.


  2. Cibuľu si speníme na masle, pridáme nastrúhané zemiaky a nakrájaný medvedí cesnak, prilejeme vodu po okraj, aby zakryla zeleninu. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením, kurkumou (výborná na kĺby), prípadne vegetou. Pod pokrievkou dusíme cca 10 minút (do zmäknutia).


     
  3. Odstavíme a ponorným mixérom rozmixujeme na krémovú polievku. Prilejeme smotanu a prevaríme. Podľa potreby dochutíme, prípadne zriedime mliekom. Ak sa nám zdá príliš riedka, zahustíme troškou solamylu rozmiešaného vo vode.


     
  4. Podávame s uvareným vajíčkom, opraženou slaninou či salámou, opečeným chlebo či s čerstvým pečivom. Dozdobíme ešte nakrájaným medvedím cesnakom.

Dobrú chuť. 🐻🍃 Vyskúšajte aj recept na halušky z medvedieho cesnaku, alebo recept na obľúbenú pomazánku z medvedieho cesnaku. Alebo aj polievku z medvedieho cesnaku bez smotany.

Videorecept

Prečo?

Tento krém z medvedieho cesnaku predstavuje dokonalú harmóniu jednoduchosti a výnimočnosti, kde každá ingrediencia prispieva k vytvoreniu bohatej, ale pritom jemnej chuti.

Medvedí cesnak, známy svojimi liečivými vlastnosťami a jedinečnou arómou, je hlavnou hviezdou tohto receptu. Spolu so cibuľou, zemiakmi a krémovou šľahačkovou smotanou vytvára tento krém základ, ktorý je nielen výživný, ale aj nesmierne pohodlný a utešujúci.

Jeho hladká textúra a bohaté nuansy chutí sú ideálne na zahriatie chladných večerov alebo ako osviežujúci štart do nového dňa. Nech už ho podávate samotný, s kúskom chrumkavého pečiva alebo ako súčasť sofistikovanejších jedál, tento krém z medvedieho cesnaku je skutočnou pochúťkou, ktorá očarí každého, kto si ho vychutná.