Osvedčený recept, ako si pripraviť krém z medvedieho cesnaku, vás zaručene očarí svojou chuťou.
Krém z medvedieho cesnaku
Potešte sa z prichádzajúcej jari s týmto lahodným krémom z medvedieho cesnaku, ktorý je nielen potešením pre chuť, ale aj posilou pre zdravie.
Pridajte do svojho receptára tento osvedčený spôsob na prípravu krémovej pochúťky plnej vôní. S týmto receptom si môžete byť istí, že každé sústo bude pravým jarným zážitkom.
Vyskúšajte aj klasickú polievku z medvedieho cesnaku, alebo pesto z medvedieho cesnaku. Určite vyskúšajte aj obľúbený recept na kulajdu.
Ingrediencie
- 3 hrste medvedieho cesnaku,
- 1 menšia cibuľa,
- 5 zemiakov strednej veľkosti,
- 1 balenie šľahačkovej smotany,
- plátok masla,
- na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie, kurkuma, (vegeta),
Postup receptu
- Pripravíme si medvedí cesnak. Umyjeme si ho, hrubšie časti stonky odstránime, listy osušíme a nakrájame na menšie kúsky. Zemiaky si rovnako ošúpeme, umyjeme a nastrúhame (strúhadlo na jablká). Cibuľku si nakrájame nadrobno.
- Cibuľu si speníme na masle, pridáme nastrúhané zemiaky a nakrájaný medvedí cesnak, prilejeme vodu po okraj, aby zakryla zeleninu. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením, kurkumou (výborná na kĺby), prípadne vegetou. Pod pokrievkou dusíme cca 10 minút (do zmäknutia).
- Odstavíme a ponorným mixérom rozmixujeme na krémovú polievku. Prilejeme smotanu a prevaríme. Podľa potreby dochutíme, prípadne zriedime mliekom. Ak sa nám zdá príliš riedka, zahustíme troškou solamylu rozmiešaného vo vode.
- Podávame s uvareným vajíčkom, opraženou slaninou či salámou, opečeným chlebo či s čerstvým pečivom. Dozdobíme ešte nakrájaným medvedím cesnakom.
Dobrú chuť. 🐻🍃 Vyskúšajte aj recept na halušky z medvedieho cesnaku, alebo recept na obľúbenú pomazánku z medvedieho cesnaku. Alebo aj polievku z medvedieho cesnaku bez smotany.
Videorecept
Prečo?
Tento krém z medvedieho cesnaku predstavuje dokonalú harmóniu jednoduchosti a výnimočnosti, kde každá ingrediencia prispieva k vytvoreniu bohatej, ale pritom jemnej chuti.
Medvedí cesnak, známy svojimi liečivými vlastnosťami a jedinečnou arómou, je hlavnou hviezdou tohto receptu. Spolu so cibuľou, zemiakmi a krémovou šľahačkovou smotanou vytvára tento krém základ, ktorý je nielen výživný, ale aj nesmierne pohodlný a utešujúci.
Jeho hladká textúra a bohaté nuansy chutí sú ideálne na zahriatie chladných večerov alebo ako osviežujúci štart do nového dňa. Nech už ho podávate samotný, s kúskom chrumkavého pečiva alebo ako súčasť sofistikovanejších jedál, tento krém z medvedieho cesnaku je skutočnou pochúťkou, ktorá očarí každého, kto si ho vychutná.