Vyskúšaný recept na vegetariánsky gazdovský fazuľový guláš. Pripravte si skvelý guláš z fazule, vegetariánsku verziu bez mäsa.
Vegetariánsky guláš s fazuľou, recept
Chutný, pikantne lahodný, sýty vegetariánsky guláš hustejšej konzistencie. Má typickú vôňu a chuť po použitých surovinách a pochutinách – najmä paradajkách, paprike, zelenine, cesnaku, majoráne.
Bielkovinovú zložku tvorí vegánska bielkovina Robi kocky. Pripravte si doma výborný vegetariánsky fazuľový guláš, tak ako sme ju pripravovali v I. epizóde Kulinárskej edukačnej šou, alebo príďte na pokračovanie - Chrumkavé epizódy na hrášku - II. epizóda - Dary Jari a Veľká Noc
--- 6 porcií ---
Autorka receptu: Gabriela Žlebeková
#zdravo #recept #vyziva #zdravyzivotnystyl #varenie #kuchyna #recepty #slovensko @chrumkaveepizodynahrasku
Suroviny
- Robi kocky 600 g,
- Fazuľa biela drobná 50 g,
- Cibuľa 1 väčšia,
- Cesnak 6 strúčikov,
- Paprika 4 kusy,
- Paradajková šťava s paradajkami 1 liter,
- Morská soľ podľa želania,
- Čierne korenie 1 KL,
- Majorán 3 PL,
- Mletá červena paprika 5 PL,
- Sójová omáčka 3 PL,
- Olivový olej 3 dl
Vegetariánsky fazuľový guláš, vyskúšaný recept. Foto - Gabriela Žlebeková
Postup receptu na fazuľový vegetariánsky guláš
- Fazuľu uvaríme obvyklým spôsobom alebo použijeme sterilizovanú. Cibuľu ošúpeme, nakrájame na jemno. Cesnak ošúpeme, nastrúhame na jemno na strúhadle.
- Papriku umyjeme, odstránime jadierka, pokrájame na tenšie rezančeky. Mrkvu, petržlen a zeler umyjeme, okrájame, pokrájame na menšie kocky. Paradajky krátko necháme prejsť varom, odstránime šupky a pokrájame.
- Robi plátky pokrájame na menšie kocky. Cibuľu podusíme do sklovita na oleji. Do základu postupne pridáme na kocky pokrájanú mrkvu, petržlen, zeler, na rezance pokrájanú papriku a dusíme som asi 15 minút.
- Pridáme blanšírované pokrájané paradajky a rajčinovú šťavu. Dusíme 20 minút, aby sa paradajky dobre rozvarili. Podlejeme vývarom alebo vodou, pridáme mletú červenú papriku a povaríme spolu asi 7 - 10 minút.
- Nezahusťujeme, lebo sme použili väčšie množstvo cibule. Nakoniec omáčku zjemnime olivovým olejom. Na oleji na panvici orestujeme Robi kocky.
- Pred dohotovením ochutíme soľou, cesnakom, mletou rascou a sójovou omáčkou Tamari. Podávame spolu so zeleninovou zmesou a uvarenou fazuľou.
Dobrú chuť. Vyskúšajte aj náš recept na tekvicový guláš hokkaido s plackami