Vyskúšaný recept na vegetariánsky gazdovský fazuľový guláš. Pripravte si skvelý guláš z fazule, vegetariánsku verziu bez mäsa.

Vegetariánsky guláš s fazuľou, recept

Chutný, pikantne lahodný, sýty vegetariánsky guláš hustejšej konzistencie. Má typickú vôňu a chuť po použitých surovinách a pochutinách – najmä paradajkách, paprike, zelenine, cesnaku, majoráne.

Bielkovinovú zložku tvorí vegánska bielkovina Robi kocky. Pripravte si doma výborný vegetariánsky fazuľový guláš, tak ako sme ju pripravovali v I. epizóde Kulinárskej edukačnej šou, alebo príďte na pokračovanie - Chrumkavé epizódy na hrášku - II. epizóda - Dary Jari a Veľká Noc

--- 6 porcií ---

Autorka receptu: Gabriela Žlebeková

#zdravo #recept  #vyziva  #zdravyzivotnystyl #varenie  #kuchyna #recepty #slovensko @chrumkaveepizodynahrasku

Suroviny

  • Robi kocky 600 g,
  • Fazuľa biela drobná 50 g,
  • Cibuľa 1 väčšia,
  • Cesnak 6 strúčikov,
  • Paprika 4 kusy,
  • Paradajková šťava s paradajkami 1 liter,
  • Morská soľ podľa želania,
  • Čierne korenie 1 KL,
  • Majorán 3 PL,
  • Mletá červena paprika 5 PL,
  • Sójová omáčka 3 PL,
  • Olivový olej 3 dl

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Vegetariánsky fazuľový guláš, vyskúšaný recept. Foto - Gabriela Žlebeková

Postup receptu na fazuľový vegetariánsky guláš

  1. Fazuľu uvaríme obvyklým spôsobom alebo použijeme sterilizovanú. Cibuľu ošúpeme, nakrájame na jemno. Cesnak ošúpeme, nastrúhame na jemno na strúhadle.
  2. Papriku umyjeme, odstránime jadierka, pokrájame na tenšie rezančeky. Mrkvu, petržlen a zeler umyjeme, okrájame, pokrájame na menšie kocky. Paradajky krátko necháme prejsť varom, odstránime šupky a pokrájame.
  3. Robi plátky pokrájame na menšie kocky. Cibuľu podusíme do sklovita na oleji. Do základu postupne pridáme na kocky pokrájanú mrkvu, petržlen, zeler, na rezance pokrájanú papriku a dusíme som asi 15 minút.
  4. Pridáme blanšírované pokrájané paradajky a rajčinovú šťavu. Dusíme 20 minút, aby sa paradajky dobre rozvarili. Podlejeme vývarom alebo vodou, pridáme mletú červenú papriku a povaríme spolu asi 7 - 10 minút.
  5. Nezahusťujeme, lebo sme použili väčšie množstvo cibule. Nakoniec omáčku zjemnime olivovým olejom. Na oleji na panvici orestujeme Robi kocky.
  6. Pred dohotovením ochutíme soľou, cesnakom, mletou rascou a sójovou omáčkou Tamari. Podávame spolu so zeleninovou zmesou a uvarenou fazuľou.

Dobrú chuť. Vyskúšajte aj náš recept na tekvicový guláš hokkaido s plackami