Cuketová omeleta
Čas prípravy: 30 minút
Počet porcií: 2
Tip z nášho eshopu
Cuketa sa nám za posledné roky skutočne osvedčila ako zdravá ingrediencia, ktorú dnes už pridávame takmer všade. Preto vás asi neprekvapí, že aj v kombinácií s vajíčkami v lahodnej omelete sa hodí perfektne! Pripravte si so Ženami v meste jedinečné fit raňajky, resp. ľahkú večeru z cukety, z ktorej vaše telo dostane plno nevyhnutných živín, vitamínov a zároveň málo kalórií, nakoľko cuketa je všeobecne známa pre ich nízky obsah a skôr veľa vody. Raňajky alebo večera vám takisto zaberú len pár minút a zvládne ich hocikto pri panvici.
Nech sa vám omeleta podarí a na záver chutí podľa predstáv!
Máme pre vás aj recept na strúhanú cuketu na panvici, aby sa vám pri našom recepte na omeletu postupovalo jednoduchšie a efektívnejšie! Inšpirujte sa len zopár krokmi, ktoré tento recept vyžaduje!
A čo tak cuketový obed? Tu je recept od nás
Ingrediencie na omeletu
- 1 stredne veľká cuketa
- 1 väčšia mrkva
- 1 stredne veľká cibuľa
- 1 PL olivového oleja
- 1 PL masla
- Na dochutenie: Soľ / vegeta, kurkuma, drvená rasca a mleté čierne korenie, ak ho preferujete
- Na zálievku: 2,5 dl mlieka, 1 väčšie vajce / 2 menšie vajcia a 100 g smotanovej nátierky, prípadne strúhaná mozzarella
- Na dozdobenie: Čerstvé bylinky ako petržlenová vňať či kôpor
Omeleta z cukety: Postup zdravého receptu
- Pripravíme si najskôr všetkú zeleninu. Cuketu môžeme nastrúhať aj so šupkou, je to na vás! Ak je naša cuketa vodnatá, trochu ju posolíme a necháme postáť, aby pustila šťavu. Následne ju vyžmýkame. Mrkvu taktiež očistíme a nastrúhame.
- Potom očistíme a nadrobno nakrájame cibuľu. Na väčšiu panvicu medzitým pridáme olivový olej, maslo a nakrájanú cibuľu. Restujeme ju dosklovita. Vložíme k nej aj nastrúhanú cuketu a mrkvu a podľa potreby dochutíme soľou či vegetou, kurkumou, drvenou rascou a mletým čiernym korením (voliteľné).
- Zeleninu dôkladne opražíme, aby pekne rozvoňala domácnosť. Trvá to dokopy len pár minút. Pripravíme si medzitým aj zálievku: v mlieku rozšľaháme vajcia a primiešame smotanovú nátierku alebo strúhanú mozzarellu. Jemne zálievku posolíme a prelejeme ňou zeleninovú zmes.
- Panvicu na záver prikryjeme a omeletu dusíme podľa potreby, aby stuhla.
- Hotovo! Teraz už stačí len servírovať k raňajkám alebo večeri. Výbornou prílohou (ak nejakú potrebujete) je čerstvý zeleninový šalát alebo grilovaná, dusená či pečená zelenina, predovšetkým tekvica alebo patizón. Hodia sa však aj opekané zemiaky a ryža.
Hotová cuketová omeleta z panvice. Fotka - Nela
Želáme vám dobrú chuť k fit omelete z cukety!