Pizza Hawai s ananásom
- Čas prípravy: 20 minút
- Čas pečenia: 10 minút
- Počet porcií: 6-8
Tip z nášho eshopu
Chrumkavé a voňavé pizzové cesto, ktoré pochádza z talianskej kuchyne, no sladký ananásový doplnok, ktorý originálne vymysleli v Kanade. Niekto to prirodzene obľubuje, iní potrebujú viac presviedčania, no my veríme, že s naším receptom dostanete na pizzu Hawai s ananásom úprimnú chuť. Celý postup netrvá viac ako 30 minút a dokonca sme ako bonus pridali aj kukuricu. Vyskúšajte!
Zároveň vám odporúčame nahliadnuť aj na recept na obľúbené pizza štangle, ktoré môžete podávať s cesnakovým dresingom, dokonca ako predjedlo k našej pizzi. Dobrú chuť!
Pripravili sme pre vás aj tento taliansky recept
Pizza Hawai: Ingrediencie
(2 veľké plechy)
Na cesto:
- 400 g polohrubej múky
- 100 g hladkej múky
- 1/2 kocky rozdrobeného droždia
- 1 lyžica kryštálového cukru
- 1/2 lyžice morskej soli
- 2 lyžice olivového oleja
- 250 ml teplej vody
Na potretie: Paradajkové pyré (môže byť aj pretlak), strúčik cesnaku a korenie (bazalka, oregano alebo pizza korenie)
Na oblohu: Šunka, ananás a syr (eidam, mozzarella alebo gouda), my sme pridali aj kukuricu
Fantastická pizza Hawai. Fotka - Nela