Morčacie mäso v medovo zázvorovej omáčke

Čas prípravy: 15 minút

Čas varenia: 20-25 minút

Počet porcií: 2

Nie je to žiadna novinka, že nám po istom čase pravidelného varenia začnú dochádzať nápady, čo rýchle na obed či večeru. Zakaždým padne vhod recept, ktorý spĺňa najdôležitejšie tri kritéria: jednoduchá príprava do pár minút, prospešnosť pre zdravie a lahodná chuť.

Morčacie mäso v medovo-zázvorovej omáčke je hotové do 40 minút v 5 nenáročných krokoch a má skvelú chuť. Navyše kombinácia morčacích pŕs, medu a zázvoru podporuje imunitu človeka, zdravé fungovanie srdca aj tráviacich procesov.

V prípade, že potrebujete zameniť morčacie mäso za vegetariánsku alternatívu, odporúčame vám použiť tofu, ktoré sa tiež skvelo hodí k našej medovo zázvorovej omáčke. Hľadáte však spôsob, ako ho pripraviť chrumkavé a šťavnaté? Je to bežná otázka a preto portál Ženy v meste prináša originálny recept na tofu v cornflakes bez lepku. Vyskúšajte!

Veľa šťastia s prípravou, nech už si urobíte mäsovú alebo vegetariánsku verziu!

Ingrediencie

  • 300 g morčacích pŕs
  • 20 g škrobu (zemiakový alebo kukuričný)
  • 2-3 PL sezamového oleja (alebo kokosového)
  • 1 PL čerstvého strúhaného zázvoru
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 PL medu
  • 2 PL sójovej omáčky
  • 300 ml vývaru (zeleninový alebo kurací, prípadne bujón rozpustený vo vode)
  • Soľ
  • Mleté čierne korenie
  • Voliteľné podľa chuti: sušené chilli

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Postup receptu: 5 krokov, 40 minút

1. Začneme prípravou mäsa. Prsia očistíme a nakrájame na kocky. Dáme ich do misy, zľahka osolíme a okoreníme. Stačí nám len málo soli, pretože slanosť dodá neskôr sójová omáčka. Potom zasypeme škrobom a dôkladne premiešame.

Morčacie mäso v medovo zázvorovej omáčke: Krok 1

2. Následne opražíme pripravené morčacie mäso na oleji, cca 2-3 minúty, kým nevybledne. Potom ho dáme preč z panvice.

Morčacie mäso v medovo zázvorovej omáčke: Krok 2

3. Ak treba, pridáme ešte trochu oleja na panvicu. Na ňom krátko opečieme nastrúhaný zázvor, chilli a pretlačený cesnak.

Morčacie mäso v medovo zázvorovej omáčke: Krok 3

4. Po 10 sekundách zalejeme vývarom a sójovou omáčkou. Pridáme aj med a všetko dôkladne zamiešame. Necháme asi 7-8 minút redukovať omáčku.

Morčacie mäso v medovo zázvorovej omáčke: Krok 4

5. Do omáčky pridáme kúsky morčacieho mäsa. Varíme spolu 10-15 minút. Škrob z pripraveného mäsa omáčku pekne zahustí.

Morčacie mäso v medovo zázvorovej omáčke: Krok 5

Tip na záver: Ako prílohu k morčaciemu mäsu v medovo-zázvorovej omáčke vám odporúčame varenú ryžu alebo podobnú alternatívu ako bulgur či kuskus. Hodia sa nepochybne aj ryžové rezance alebo jednoduchá grilovaná zelenina. Je to na vás!

Želáme vám dobrú chuť!

Morčacie mäso v medovo zázvorovej omáčke: Hlavná foto

Morčacie mäso v medovo zázvorovej omáčke je pripravené na servírovanie. Fotka - Andrea

Receptový portál Dobrá kuchyňa má taktiež pre vás podobný fit recept na morčacie kúsky so zázvorom. Inšpirujte sa!

Ďalšie súvisiace recepty