Šťavnaté údené mäso v cestíčku pečené v rúre. Údené mäso patrí k Veľkej noci podobne ako vajíčka či sladká nádielka. Pripravte si ho spolu s nami netradične, no zároveň jednoducho.

Šťavnaté údené mäso v cestíčku pečené v rúre - fotorecept kliknite

Šťavnaté údené mäso pečené v cestíčku. Máte doma kus údeného mäsa, ktoré by ste radi ponúkli šibačom? Upečte ho v cestíčku – zostane šťavnaté a v porovnaní s varením vo vode si zachová viac chuti.

Veľkú noc si môžete príjemniť aj receptami z kuchyne portálu Ženy v meste. Pri ich príprave myslíme na všetko, čo pracujúcu ženu doma čaká. Neváhajte, vysk§úšajte naše recepty a napíšte nám do diskusie ako vám chutilo. 👌

Vyskúšajte aj recept na výborné bravčové karé, minútka ktorú si zamilujete - kliknite

 

 

Šťavnaté údené mäso v cestíčku pečené v rúre - ingrediencie

  • cca 1kg údenej krkovičky, ak vám neprekáža suchšie mäso, môže byť aj karé
  • 250 g polohrubej múky
  • cca 180  ml vody
  • olej

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

 

Recept na šťavnaté údené mäso pečené v cestíčku. Foto - redakcia

 

Šťavnaté údené mäso v cestíčku pečené v rúre - postup receptu

  1. Rúru si predhrejeme na 200 stupňov.
  2. Z múky a vody pripravíme jednoduché cesto – vodu prilievame postupne, cesto má byť hladké a nelepivé. Že je hotové, spoznáte tak, že sa ľahko oddelí od stien misy.
  3. Údené mäso si opláchneme (nie je nevyhnutné, ale my máme radšej menej slané) a potrieme trochou oleja, aby sa nám neprilepilo na cesto.
  4. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske tak, aby ním bolo možné obaliť celý kus mäsa.
  5. Cesto poriadne uzavrieme, aby nám pri pečení neunikla chutná šťava. Mäso obalené v ceste potrieme olejom, uložíme do pekáčika a podlejeme vodou.
  6. Pečieme približne 1,5 hodiny, keď sa nám zdá, že sa cesto pripaľuje, znížime teplotu. Priebežne podlievame horúcou vodou.
  7. Po dopečení je dôležité nechať mäso v ceste úplne vychladnúť. Následne ho z cesta vyslobodíme, nakrájame na plátky a môžeme podávať.

Poznámka: Hoci cesto nie je primárne určené na konzumáciu a slúži len ako „obal“ na upečenie mäsa, kúsok ochutnať môžete. Nám doma chutí aj to.

Dobrú chuť. 😍

 

 

Vybrali sme pre vás aj recept na vianočný zemiakový šalát s majonézou - kliknite