Božské šatôčky s medvedím cesnakom. Vynikajúce pampúšiky z tvarohového cesta pečené v rúre. Sú skutočne fantastické, oplatí sa ich vyskúšať. Recept originál so značkou Ženy v meste.
Šatôčky s medvedím cesnakom
Máte doma termizovaný tvaroh a medvedí cesnak? Neviete čo chutné upiecť? Kuchyňa portálu Ženy v meste vám ponúka recept originál na úžasnú dobrotu z univerzálneho tvarohového cesta.
Jednoduché tvarohové šatôčky na slano, zo zdravšej špaldovej múky, s náplňou z medvedieho cesnaku. Božská chuť. Budete si určite pochvaľovať.
Vynikajúce univerzálne tvarohové cesto v zdravšej verzii zo špaldovej múky, bez vajec a droždia. Zopár surovín, skvelá dobrota.
Milujete slané pochúťky, zvoľte náplň naslano, ak obľubujete sladké, upečte si božské šatôčky nasladko. Maškrtenie pre všetkých so značkou Ženy v meste. Vyskúšajte aj recept na maslo z medvedieho cesnaku, alebo bleskový recept na najlepšie bryndzové pagáčiky bez kysnutia
Božské šatôčky s medvedím cesnakom z tvarohového cesta
- Čas prípravy: 20 minút,
- Čas pečenia: 2x15 minút,
- Počet kusov: 30 (podľa veľkosti),
Ingrediencie
- 250 g téglik jemného nízkotučného tvarohu (termizovaného),
- 1,5 téglika hladkej špaldovej (hladkej) múky,
- 25 g nastrúhaného masla,
- štipka soli,
- pol lyžičky sódy bikarbóny,
- na náplň s medvedím cesnakom: cca 300 g smotanová nátierka (žervé, Lučina), plná hrsť čerstvých listov medvedieho cesnaku (ak nemáme, môžu byť aj listy špenátu),
Božské šatôčky s medvedím cesnakom. Foto - Nela
Postup receptu na šatôčky s medvedím cesnakom
-
Z nízkotučného termizovaného tvarohu, hladkej špaldovej múky alebo aj hladkej múky, nastrúhaného zmäknutého masla, sódy bikarbóny a štipky soli si v miske vypracujeme vláčne tvarohové cesto. Trvá to zopár minút.
- S týmto jednoduchým tvarohovým cestom môžeme pracovať ihneď, môžeme ho však uložiť aj do chladu, a pracovať s ním neskôr. Cesto preložíme na pomúčenú dosku. Pripravíme si úžasnú náplň z medvedieho cesnaku.
- Listy medvedieho cesnaku dôkladne umyjeme, osušíme a nakrájame nadrobno. Chutnú náplň s medvedím cesnakom si pripravíme tak, že vymiešame smotanovú nátierku (žervé, Lučinu) s kúskami medvedieho cesnaku.
- Tvarohové cesto rozdelíme na dve časti. Každé rozvaľkáme na hrúbku 3 mm, pomáhame si múkou, aby sa nelepilo. Cesto nakrájame na štvorčeky veľkosti cca 6x6 cm, dáme náplň, preložíme, konce spolu dobre zatlačíme.
- Naplnené a zlepené šatôčky ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, trochu ďalej od seba. Plech na pečenie si môžeme vymastiť aj tukom. Keď však zvolíme papier na pečenie, ušetríme si čas pri čistení plechov.
- Tvarohové pampúšiky s medvedím cesnakom pečieme pri teplote 175 oC približne 15 minút dozlatista, počas pečenia ich nie je potrebné otáčať. Z tejto dávky si upečieme dva plechy, cca 30 chutných chrumkavých šatôčok.
Tip na záver: Nemáte medvedí cesnak? Upečte si božské šatôčky so špenátovou náplňou. Pampúšiky budú chutiť aj tak fantasticky. Chcete zvoliť bryndzovú náplň? K bryndzi pridajte zmäknuté maslo a nakrájaný medvedí cesnak (špenát). Náš recept si určite zamilujete. Dobrú chuť želáme. Recept iba pre vás babičkine domáce plnené pirohy, úspech zaručený