Plnené šampiňóny sú v skutku ideálne aj na letnú grilovačku. Na webe zenyvmeste.sk vám ponúkame základný a overený recept, ako si ich doma pripraviť.
Plnené šampiňóny
Šampiňón je veľmi vďačná surovina. Či už z pohľadu toho, na aké všetky spôsoby je možné ho pripraviť, ale aj pre ľahkú stráviteľnosť, nízkokalorickú hodnotu a tiež množstvo výživných látok, ktoré má v sebe.
Úplne klasicky sa robí na cibuľke s vajíčkami, niektoré gazdinky šampiňóny radi pridávajú do ryže, resp. k bravčovému mäsu na prírodno. Má tiež nespočetné využitie pri príprave polievok.
Ak si ale šampiňóny chceme dať ako hlavné jedlo, hodí sa niečím ich naplniť. Overenou kombináciou je maslo, niva a cesnak, ktoré šampiňónom pridajú dokonalú chuť. Skúste si niečo takéto pripraviť podľa fotoreceptu na webe Ženy v meste, nebudete ľutovať.
Môžete si už podľa chuti zvoliť, či vaše plnené šampiňóny upečiete v rúre, ale vzhľadom na čas dovoleniek a záhradných párty odporúčame skôr formu grilu. Alebo skúste recept na šampiňónový stroganov.
Čo potrebujeme
- Čas prípravy: 20 minút
- Čas tepelnej úpravy: 15 minút
- Počet porcií: 4
Ingrediencie na plnené šampiňóny
(na 4 porcie)
- 16 ks stredne veľkých šampiňónov
- 100 g masla
- 150 g syru niva
- 3 strúčiky cesnaku
- čierne korenie, podľa chuti
Skvelé plnené šampiňóny, základný a overený recept. Foto - Slávka
Výborné plnené šampiňóny, postup receptu
- Šampiňóny očistíme a odstránime im nožičky (môžeme si ich prípadne odložiť do polievky).
- Nivu dôkladne rozdrvíme vidličkou. Nesolíme, sama o sebe je dostatočne slaná.
- Rozmiešame ju s maslom, nastrúhaným cesnakom a čiernym korením.
- Plnkou naplníme šampiňóny a ugrilujeme ich alebo upečieme.
Dobrú chuť.
Vyskúšajte aj výborné grilované kuracie prsia s uhorkovým dresingom