Najlepšie grilované fašírky, jednoduché a šťavnaté. Osvedčený recept pre vás pripravila kuchyňa portálu Ženy v meste. Fašírky neodmysliteľne patria k slovenskej kuchyni, vyskúšajte tieto naše.
Grilované fašírky
Sezóna grilovania. Obľubujete fašírky? Nech sa páči. Vyskúšajte jednoduchý recept na najlepšie šťavnaté grilované fašírky. Sú plné výborných chutí a ich príprava vám nezaberie veľa času.
Zabudnite na vyprážané fašírky plné tuku. Fašírky podľa nášho receptu sú nielen chutné, ale aj s minimom tuku.
Určite si ich obľúbite. Nechajte sa inšpirovať kuchyňou portálu Ženy v meste. Dobrú chuť. Tu je aj náš recept na grilovaný encián. Prečítajte si recept na vynikajúce a jednoduché lasagne. Tu je aj recept na bravčový steak. Skúste aj recept na šťavnaté fašírky v rúre.
Šťavnaté grilované fašírky
-
Čas prípravy: 20 minút
- Tepelná úprava: 30 minút
- Počet porcií: 4
Inšpirujte sa
Ingrediencie
- 300 g mletého kuracieho (morčacieho) mäsa
- 300 g mletého chudého bravčového mäsa
- 1 ks vajce
- 1 ks menšia cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice strúhanky na zahustenie (môžeme vynechať)
- na dochutenie: 1 pl sójovej omáčky, 1 pl kečupu, 1 pl horčice, mletá červená paprika, drvená rasca, mleté čierne korenie, soľ, bylinky (podľa chuti)
Najlepšie grilované fašírky, jednoduché a šťavnaté. Foto - Nela
Postup receptu
- Kuracie (morčacie) a bravčové mäso si pomelieme na jemno. Ak bravčové mäso neobľubujeme, zvolíme iba kuracie alebo morčacie. K pomletému mäsu pridáme vajíčko, nadrobno nakrájanú cibuľu, roztlačený cesnak, sójovú omáčku, kečup, horčicu a dochutíme podľa potreby (mletá červená paprika, drvená rasca, mleté čierne korenie, soľ). Nadrobno nakrájané čerstvé bylinky (petržlenová vňať, pažítka) sú tiež výbornou voľbou, fašírky budú ešte chutnejšie a ľahšie strávitené. Keď je potrebné, zahustíme strúhankou (nemusíme).
- Mäsovú zmes necháme v chlade odpočinúť aspoň jednu hodinu. Z hmoty tvarujeme mokrými rukami guľky, ktoré roztlačíme na hrubšie placky. Fašírky ukladáme na rozohriaty gril alebo grilovaciu panvicu. Mriežku na grile alebo panvicu si vopred potrieme olejom. Opekáme - grilujeme z každej strany podľa potreby. Keď mäso do polovice zbelie, zo spodu bude hnedastej farby, vtedy ho otočíme a dopečieme aj z druhej strany. Fašírky podávame na teplo, ale aj na studeno. Výbornou prílohou je čerstvá alebo grilovaná zelenina.
Tip na záver: Mäso si pripravte deň vopred. Chuť mäsa a korenín sa krásne prepojí. Zároveň si pred samotným grilovaním ušetríte čas.
Dobrú chuť. Tu je aj najlepšia marináda na grilovanie. Skúste aj grilované kuracie prsia s bylinkovou marinádou. Vyskúšajte aj recept na výborné koláčiky s mletým mäsom