Zdravé zeleninové placky s medvedím cesnakom. Vyskúšajte skvelý a lacný recept z dielne kuchyne portálu Ženy v meste. Príprava je jednoduchá a nenáročná. Za pár minút si pripravíte chutné placky, ktoré sú vďaka medvediemu cesnaku výživnejšie, majú aj výbornú chuť.
Zdravé zeleninové placky s medvedím cesnakom
Máte chuť na zdravé zeleninové placky a nemáte medvedí cesnak? Pridajte čerstvý špenát. Dobrú zdravšiu chuť vám želáme.
Zvýšila vám zelenina z vývaru? Určite ju nevyhadzujte. Kuchyňa portálu Ženy v meste má pre vás skvelý tip čo s ňou. Ak varenú zeleninu nemáte, stačí uvariť alebo podusiť obľúbenú koreňovú zeleninu (mrvku, petržlen, kaleráb, zeler).
Pripravte si vynikajúce placky, ktoré chutia fantasticky. Lacno, zdravo a chutne za pár centov so značkou Ženy v meste.
Recept pre vás výborné cuketové placky so špaldovou múkou
Fantastické zeleninové placky s medvedím cesnakom, jednoduché a chutné
- Čas prípravy: 15 minút
- Počet kusov: 12 menších placiek (podľa veľkosti)
- Počet porcií: 2-3
Zdravé zeleninové placky s medvedím cesnakom - ingrediencie
hrnček 300 ml
- cca 1 hrnček uvarenej zeleniny z polievky (uvarená alebo podusená koreňová zelenina, cuketa, kapusta, kel)
- 2 ks vajce
- cca 3 polievkové lyžice hladkej špaldovej (hladkej) múky
- zopár listov čerstvého medvedieho cesnaku (podľa chuti)
- na dochutenie: mletá červená paprika, soľ, mleté čierne korenie, drvená rasca, trocha kurkumy (pôsobí protizápalovo, výborná na kĺby)
- na opekanie: olej
Zdravé zeleninové placky s medvedím cesnakom. Foto - Nela
Zdravé zeleninové placky s medvedím cesnakom - postup receptu
- Na zeleninové placky môžeme zvoliť zeleninu z polievky, ale aj zeleninu dusenú alebo varenú.
- Vychladenú zeleninu rozmixujeme, pridáme vajcia, hladkú špaldovú (hladkú) múku a koreniny.
- Vymiešame cesto, do ktorého pridáme umyté, osušené a nadrobno nakrájané listy cesnaku.
- Ak je cesto na zeleninové placky s medvedím cesnakom redšie, pridáme ešte aj ďalšiu múku.
- Kvalitnejšiu panvicu rozohrejeme, pridáme trochu oleja. Na panvicu ukladáme lyžicou kôpky.
- Zeleninové kôpky rozotrieme do menších placiek, ktoré si upečieme z oboch strán dozlatista.
Tip na záver: Ak nemáte zeleninu zo zeleninového či mäsového vývaru, stačí podusiť koreňovú alebo inú zeleninu do mäkka. Môžete zvoliť mrkvu, petržlen, zeler, kaleráb, cuketu, kapustu, kel. Zdravé a ľahké placky chutia vynikajúco ako hlavné jedlo, sú skvelé aj ako príloha k mäsu.
Dobrú chuť.
Vybrali sme pre vás najlepšie zeleninové placky, recept na zdravé placky