Jablkové taštičky

Čas prípravy: 15 min.

Čas pečenia: 20 min.

Počet porcii: 8 ks

S týmto receptom vás nikto nezaskočí. Veľmi rýchly, chutný a jesenný recept, ktorý stíhate bleskovo pripraviť pre deti, rodinu, či pre neohlásenú návštevu. Navyše je zo surovín, ktoré s veľkou pravdepodobnosťou máte doma.

Základ je lístkové cesto, škorica a jabĺčka. Môžete použiť aj hrušky. Ak by ste chceli predsa len nejakú chuť navyše, určite nič nepokazíte, ak pridáte hrsť nasekaných vlašských orechov. A ako bonus navyše - krásne vám prevoňajú kuchyňu a domov.

Z jabĺk môžete urobiť veľa chutných receptov. Jedným z najznámejších jablkových koláčov je jednoznačne toto naše dobré jablkové pité.

 

Ingrediencie na Jablkové taštičky:

200 g jabĺk (2 veľké alebo 3 menšie jablká)

1 balenie lístkového cesta (230 g)

1 škoricový cukor (alebo 20 g cukru a ½ čl mletej škorice)

1 PL maslo

1 vajce

Postup:

1. Jablká umyjeme, nešúpeme, nakrájame ich na drobné kocky. Ak chcete môžete ich nastrúhať nahrubo, vtedy z nich ale vytečie veľa šťavy a osobne preferujeme v tomto zákusku kocky, dodávajú taštičkám lepšiu štruktúru. Jabĺčka zasypeme škoricovým cukrom, premiešame.

2. Na panvici rozpustíme lyžicu masla. Rúru dáme vyhrievať na 180 stupňov.

3. Jabĺčka podusíme na masle asi 10 min. do zmäknutia. Rozložíme si lístkové cesto a narežeme ho na 8 rovnakých štvorcov / obdĺžnikov.

4. Do každého kúsku cesta uložíme kopcovitú lyžicu jabĺk. Ukladáme do spodnej polovice. Rozšľahaným vajíčkom potrieme okraje a cesto prehneme, teda zabalíme plnku.

5. Vytvorili sme tak taštičku, ktorej preložené okraje popritláčame vidličkou. Zabalené spojené taštičky potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme 20 minút pri 180 stupňoch.

6. Vychladnuté podávame a môžeme posypať práškovým cukrom so škoricou.

Iné recepty na jalblkové koláče:

Super jemný jablkový koláč

Jablkový koláč s pudingom

Jablkový koláč s posýpkou