Chrumkavé cuketové fašírky - jednoduchý a chutný recept
Máme pre vás overený recept na najlepšie cuketové fašírky so syrom pečené v rúre. Zdravé cuketové fašírky s ovsenými vločkami a syrom, ktorých chuť je lepšia ako tých mäsových. Vyskúšajte si ich doma pripraviť, budete prekvapení.
Cuketové fašírky v rúre
- Čas prípravy (celkovo spolu): 40 minút
- Čas pečenia: 30 minút
- Počet porcií: 12
Fašírky pripravené s cuketou sú výbornou možnosťou, keď máte chuť na niečo bez mäsa. Sú zdravé, chrumkavé, naozaj chutné a na druhý deň sú ešte lepšie. Takže si ich môžete pripraviť pre celú rodinu na obed na dva dni.
Vypestovať si doma cuketu je pomerne jednoduché. Táto zelenina je u nás stále populárnejšia a viac rozšírená. Posledné roky je to jedna najobľúbenejších druhov letnej zeleniny.
Cuketu dostanete rovnako aj počas zimy v supermarketoch, avšak tá domáca letná, tej sa nič nevyrovná.
A tak cuketových receptov pribúda stále viac aj u nás. Skúste si podľa receptu z kuchyne portálu Ženy v meste pripraviť tento zdravý pokrm. Máme pre vás aj recept na najjednoduchšiu strúhanú cuketu na panvici. Máme aj recept na karbonátky, alebo recept na cuketu plnenú mäsom. Tu sú aj naše rýchle recepty z cukety. Skúste aj recept na šťavnaté fašírky v rúre.
Ingrediencie na cuketové fašírky
(12 porcií)
- 2 strúčiky - cesnak,
- 1 ks - mrkva,
- 2 ks - cuketa,
- Podľa chuti - korenie,
- 1 balenie na obaľovanie - strúhanka,
- Podľa chuti - majoránka,
- 3 polievkové lyžice - ovsené vločky,
- 8 polievkových lyžíc - hladká špaldová múka,
- 150 g - strúhaný syr,
- 1 ks - vajce,
- Podľa chuti - soľ
Chrumkavé cuketové fašírky v rúre, vyskúšaný recept. Foto - Michaela
Postup receptu na cuketové fašírky v rúre
Krok 1: Príprava zeleniny
- Na najmenšom strúhadle si nastrúhame ošúpanú a očistenú cuketu a mrkvu.
- Do nastrúhanej zmesi si pridáme 3 PL ovsených vločiek a necháme postáť. V nastrúhanej zelenine sa vločky rozmočia. Pridáme soľ, korenie, cesnak, majorán, nastrúhaný syr a vajíčko. Dobre rozmiešame.
Krok 2: Príprava cesta
- Podľa konzistencie cesta pridáme špaldovú hladkú múku.
- Cesto má stále redšiu konzistenciu, aj keď pridáte veľké množstvo múky. Pridajte však najviac 8 PL múky.
Krok 3: Tvarovanie a pečenie
- Dáme piecť do rúry na pečiaci papier, 200 ° C na 30 minút. Fašírky tvarujeme pomocou lyžice a obalíme v strúhanke. Podávame so zemiakmi.
- Vyskúšajte si pripraviť chrumkavé cuketové fašírky aj podľa nášho fotoreceptu - kliknite.
Prajeme dobrú chuť!