Chrumkavé, voňavé a krásne ružové domáce škvarky. Super jednoduchý postup, ktorým získate dva produkty.

Domáce škvarky

Mať doma pripravené škvarky je niečo úplne iné, ako tie z obchodu. Vyškvaríte si ich jednoducho a pritom môžete použiť bravčové sadlo, resp. tučné mäso z odrezkov z iných kúskov, ktoré by ste aj tak nespotrebovali.

Keď ste si napríklad priniesli bôčik alebo pliecko od mäsiara a zdalo sa vám byť príliš tučné, pokojne si z mäsa poodrezujte všetky sadlové časti. No tie nevyhodiť! Skvele sa hodia na domáce škvarky.

Nielenže nebudete plytvať potravinami, ale aj ušetríte, pretože škvarením doma získate hneď dva produkty. Extra chutné škvarky a tiež domácu bravčovú masť. Na webe zenyvmeste.sk poradíme ako postupovať.

Žiaden strach, nemôže byť nič jednoduchšie než pripraviť si domáce škvarky. Celá vaša rodina sa poteší, ak im potom urobíte škvarkovú nátierku.

Máme pre vás aj recept na 

Domáce škvarky

  • Čas prípravy (celkovo spolu): 0,5 hodiny
  • Čas tepelnej úpravy: 20 minút
  • Počet porcií: 4

Ingrediencie na prípravu domácich škvarkov

  • 0,5 kg bravčového sadla, resp. tučného mäsa
  • 1 KL soli
  • 1 PL oleja

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Výborné domáce škvarky, overený recept ako urobiť škvarky. Foto - Slávka

Overený postup receptu ako urobiť domáce škvarky

  1. Sadlo a tučné bravčové si nakrájame na rovnomerné kocky.
  2. Do hrnca dáme trochu oleja a pridáme smažiť sadlo.
  3. Smažíme na slabom ohni a postupne premiešavame.
  4. Škvarky musia byť krásne ružové z každej strany.
  5. Ešte za horúca ich zlejeme z tuku. Soliť treba až úplne pred podávaním, zostanú chrumkavé. Zvyšnú masť si odložíme.
  6. Pozrite si recept ako urobiť škvarky aj s fotkami vo fotogalerií - kliknite.

Dobrú chuť. Vyskúšajte aj recept na škvarkovú pomazánku od babičky. Vybrali sme pre vás aj recept na výbornú avokádovú nátierku