Šunkofleky s údeným mäsom
Čas prípravy: 10 minút
Čas zapekania (ak si zvolíte túto alternatívu): 20-30 minút
Počet porcií: 4
Už podľa názvu je jasné, že klasické, šťavnaté šunkofleky sú obľúbené fliačky so šunkou, pôvodom pochádzajúce z rakúskej a českej kuchyne. Portál Ženy v meste však našiel spôsob, ako po Vianociach využiť údené mäso, ktoré ostalo. Vyskúšajte šunkofleky po našom so zvyšným údeným mäsom! Máme pre vás dokonca dve verzie - šunkofleky nachystané ako bežné cestoviny alebo ako zapekané cestoviny. Voľba je na vás!
Prajeme vám veľa šťastia s prípravou! Síce nie je vôbec náročná, odporúčame vám nahliadnuť aj na fotorecept na klasické šunkofleky. Inšpirujte sa!
Ingrediencie na šunkofleky s údeným
- 400 g cestovín (najlepšie fliačky)
- 250 ml šľahačkovej smotany
- 250 g údeného mäsa (už uvarené)
- 100 g taveného syra
- Strúhaný tvrdý syr (my sme pridali parmezán)
- 1 KL bieleho korenia
- 1 KL soli
- 2 PL oleja
Šunkofleky s údeným mäsom: Postup receptu
1. Cestoviny si uvaríme v osolenej vode a podľa návodu na obale. Po uvarení scedíme a dáme bokom.
2. Medzitým nakrájame údené mäso na drobné kocky a osmažíme ho pár minút na oleji.
3. Následne zalejeme šľahačkovou smotanou. Keď začne vrieť, pridáme aj tavený syr.
4. Nakoniec dochutíme bielym korením a soľou podľa potreby. My sme použili 1 kávovú lyžičku pre obe.
5. Ak chceme cestoviny zapiecť, pridáme k nim podľa množstva 1-2 vajcia a na vrch postrúhaný syr. Následne pečieme v rúre 20-30 minút pri teplote 180 stupňov Celzia.
Hotovo! Veríme, že sa vám naše šunkofleky podarili, či už ste sa rozhodli pre bežnú alebo zapekanú verziu. Tu sú finálne výsledky pre oba spôsoby:
Bežná verzia šunkoflekov s údeným mäsom. Fotka - Miriam Zsilleová
Zapekaná verzia šunkoflekov s údeným mäsom. Fotka - Miriam Zsilleová
Dobrú chuť!
Máme pre vás aj ďalší recept na podobné zapekané cestoviny so šunkou, syrom, ale aj zdravou brokolicou a jarnou cibuľkou. Vyskúšajte! Príprava vám nezaberie viac ako 35 minút.