Šťavnatá bábovka je obľúbený dezert, ktorý nesmie chýbať na žiadnom stole. Pripravte si ju tentoraz so ženami v meste.

Šťavnatá bábovka

Tento recept je ideálny pre tých, ktorí hľadajú jednoduchý a chutný spôsob, ako pripraviť bábovku, ktorá zostane dlho vláčna a svieža. Kombinácia polohrubej múky, cukru, oleja a nastrúhaných jabĺk zabezpečuje dokonalú konzistenciu a chuť, ktorú si zamiluje celá rodina.

Pridaním kakaa do časti cesta získate krásny mramorový efekt, ktorý nielenže poteší oči, ale aj chuťové poháriky. Ak hľadáte rýchly a spoľahlivý recept na šťavnatú bábovku, tento vás určite nesklame.

Suroviny

  • 250 g polohrubej múky
  • 250 g cukru
  • 1,5 dl oleja
  • 1,5 dl vody
  • 1 prášok do pečiva
  • 4 vajcia
  • 1-2 jablká
  • kakao

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Postup šťavnatej bábovky

Príprava cesta

  1. V miske zmiešame múku, cukor a prášok do pečiva.
  2. Pridáme olej, vodu a žĺtky z vajec. Všetko spolu dôkladne vymiešame.
  3. Jablká nastrúhame a pridáme do cesta. Dobre premiešame.
  4. Z bielkov vyšľaháme sneh a opatrne ho vmiešame do cesta.

Príprava formy

  1. Približne jednu tretinu cesta odoberieme a vmiešame do nej kakao.
  2. Formu na bábovku vymažeme maslom a vysypeme strúhankou.

Pečenie

  1. Do pripravenej formy nalejeme najprv svetlé cesto, potom tmavé cesto s kakaom a nakoniec zvyšok svetlého cesta.
  2. Bábovku pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C približne 45 minút. Doba pečenia závisí od typu rúry. Skontrolujeme špajľou, či je bábovka upečená - ak špajľa po vpichnutí do šťavnatej bábovky vyjde čistá, bábovka je hotová.

Servírovanie

  1. Po upečení necháme bábovku chvíľu vychladnúť vo forme, potom ju opatrne vyklopíme a necháme úplne vychladnúť.

Výborná bábovka. Foto - Kristýna

Dobrú chuť! V dnešnej dobe je šťavnatá bábovka čoraz populárnejšia nielen v tradičných slovenských domácnostiach, ale aj medzi mladými kuchármi, ktorí radi experimentujú s rôznymi prísadami.

Tento dezert je skvelou voľbou na nedeľné popoludnie, rodinné oslavy či len tak ku káve. Vďaka jednoduchým surovinám, ktoré máte určite doma, a rýchlemu postupu, môžete mať šťavnatú bábovku hotovú za chvíľu.

Vyskúšajte tento recept a presvedčte sa sami, prečo je šťavnatá bábovka takým obľúbeným a vyhľadávaným dezertom. Tu je náš ďalší recept ako sa pripravuje dvojfarebná bábovka. Alebo vyskúšajte aj recepty na jablkové koláče.

Videorecept