Vynikajúce zemiakové noky ako z Talianska, ktoré si zamiluje celá rodina. Vyskúšajte recept z kuchyne portálu Ženy v meste, nebudete ľutovať.

Ako sa robia noky, overený fotorecept - kliknite

V rámci jedál z talianskej kuchyne sú hneď po pizze asi najznámejšie noky. To mäkké a vláčne zemiakové cesto dostane snáď každého.

Či sa podáva so smotanovo-syrovou, šunkovo-syrovou alebo paradajkovou omáčkou, prípadne len tak posypané syrom, to už si zvolí každý gurmán sám, no rôzne verzie chutia neskutočne dobre, pokiaľ sa podarí spracovať kvalitné cesto.

Jeho tajomstvo spočíva v dostatočnom množstve zemiakov, ktoré sa musia spracovať ešte za horúca. Druhým kľúčovým prvkom sú žĺtky. Nepoužívame vajíčko celé, to by bola z cesta kvôli bielkom len zbytočne tvrdá guča.

Nie je to nič náročne spracovať a predložiť na váš rodinný stôl hrniec plný nokov ako z Talianska. Skúste postupovať podľa fotoreceptu na portáli Ženy v meste a isto sa vám krásne podaria.

Zemiakové noky

  • Čas prípravy (celkovo spolu): 1 hodina
  • Čas tepelnej úpravy: 20 minút
  • Počet porcií: 4

 

Ingrediencie na pravé zemiakové noky

(na 4 porcie)

  • 500 g uvarených zemiakov,
  • 2 žĺtky,
  • 300 g hladkej múky,
  • soľ - podľa chuti.

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

 

Ako sa robia noky, overený recept. Foto - Slávka

 

Postup receptu ako sa robia noky

  1. Zemiaky uvaríme v osolenej vode do mäkka (asi 15 minút).
  2. Ešte za horúca ich roztlačíme vidličkou a pridáme dva žĺtky.
  3. Doložíme preosiatu múku, trochu soli a spracujeme jemné cesto.
  4. Z cesta si vytvoríme dlhý šulec a nakrájame ho na malé kúsky. Každý jeden môžeme prejsť vidličkou, aby sa nám neskôr na noky lepšie chytila omáčka.
  5. Pokračujeme, až kým nenakrájame všetko cesto na noky.
  6. Noky vložíme do vriacej vody. Počkáme, kým nevyplávajú na povrch a povaríme ich asi 3 minúty. Noky podávame v smotanovo-syrovej omáčke, šunkovo-syrovej či paradajkovej alebo len tak posypané so syrom parmezánového typu (každý podľa chuti).

Dobrú chuť.