Výborný domáci vianočný likér z rumu bez salka, vyskúšaný recept. Chutný domáci likér s chuťou typických vianočných ingrediencií. Pripravte si ho aj vy podľa receptu z webu Ženy v meste.
Domáci vianočný likér s rumom
Zahrejte sa chutným domácim likérom počas tých najchladnejších dní. Recept je jednoduchý z hľadiska času, ale aj samotnej prípravy.
Likér si môžete vychutnať vychladený alebo pridať do horúceho čaju. Záleží na každom z nás, ktorú variantu si vyberieme, no určite nesklame ani jedna z nich!
- Čas prípravy (celkovo spolu): 20 minút
- Čas varenia: 10 minút
- Čas lúhovania: 24 hodín
- Počet porcií: 14
Máme pre vás aj obľúbený recept na zázvorový likér s citrónom a medom z portálu Dobrá kuchyňa. Prípadne skúste recept na vaječný likér. A tu je vianočný punč.
Ingrediencie na domáci likér z rumu
(14 porcií)
- 2 PL - med,
- 1 čajová lyžička - mletá škorica,
- 8 ks - klinčeky,
- 5 dcl - rum,
- 3 menšie hrste - sušené brusnice, hrozienka, slivky,
- 2 ks - pomaranč,
- 4 ks - mandarínka,
- 4 ks - badián,
- 1 ks - citrón,
- 2 ks - limetka,
- 1 čajová lyžička - mletý sušený zázvor
Výborný domáci vianočný likér s rumom bez salka, vyskúšaný recept. Foto - Katarína
Postup receptu na vianočný likér z rumu
- Zo 0,7dcl fľaše tmavého rumu si odlejeme približne 2dcl a dáme do zvyšného rumu priamo do fľaše macerovať hrozienka, klinčeky, badián, mletú škoricu a mletý sušený zázvor. Macerujeme minimálne 24 hodín. Čím dlhšie, tým lepšie, ideálne týždeň.
- Po skončení macerovania si rum prelejeme cez sitko do čistej fľaše s objemom 0,7dcl.
- Odšťavíme si pomaranče, mandarínky, citrón a limetky a prelejeme opäť cez sitko ku vymacerovanému rumu. Pridáme med a poriadne pretrasieme fľašu.
- Likér ochutnáme a dochutíme podľa preferencií buď ešte citrónom alebo medom.
- Pripravte si domáci likér s rumom aj podľa nášho fotoreceptu - kliknite.
Nazdravie!