Vynikajúca praženica s mladou žihľavou (pŕhľavou) a šunkou, pripravená na masle a cibuli. Rýchly fit recept so značkou Ženy v meste. Skvelé raňajky či večera. Pochutíte si, potešíte aj svoje zdravie. Dobrú chuť želáme.
Praženica so žihľavou a šunkou - fotorecept kliknite
Žihľava je úžasným pokladom pre naše zdravie. Obsahuje vitamín A, C, K, vitamíny skupiny B. Z minerálov majú zastúpenie železo, draslík, vláknina, horčík, mangán, vápnik, obsahuje aj chlorofyl.
Žihľava (pŕhľava) detoxikuje, odstraňuje bolesti, podporuje zdravé srdce a cievy, je vhodná pri liečbe reumy. Chráni bunky, lieči rany, podporuje laktáciu, trávenie, vyprázdňovanie, odvodňuje, posilňuje imunitu. Má ešte mnoho ďalších zdraviu prospešných účinkov.
Nový recept na chutnú praženicu z mladej žihľavy a šunky ponúka vaša obľúbená kuchyňa. Fantastická praženica so značkou Ženy v meste.
Jednoduchý recept, výživný, zdravý a fit? Nech sa páči, inšpirujte sa. Naša praženica vám určite zachutí.
Máme pre vás pripravených mnoho skvelých receptov. Stačí si len vybrať. Zdravo, chutne a jednoducho so značkou Ženy v meste najlepšie fit recepty, zeleninové, s mäsom, raňajky, obed, večera - kliknite
Zaujímavý článok žihľava je skvost pre naše zdravie, všetko čo by sme mali vedieť, účinky, využitie, recepty
Fantastická praženica so žihľavou a šunkou
- Čas prípravy: 10 minút
- Tepelná úprava: 10 minút
- Počet porcií: 1
Výborná praženica s mladou žihľavou a šunkou - ingrediencie
pre jednu osobu
- 2-3 ks vačších vajec (aj viac, podľa potreby)
- 2 polievkové lyžice masla (olivového oleja, napríklad aj olivový olej s medvedím cesnakom)
- 1 ks menšia cibuľa
- 3 plátky šunky (pri fit verzii chudej dusenej šunky, napríklad kuracej)
- zopár horných častí mladej žihľavy (cca 1 hrsť)
- na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie - podľa chuti
Chutná praženica s mladou žihľavou a šunkou. Foto - Nela
Praženica s mladou žihľavou a šunkou - postup receptu
- Na masle orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu do mäkka.
- Pridáme na malé kocky nakrájanú dusenú šunku, orestujeme.
- Žihľavu dobre umyjeme, osušíme a nakrájame na malé kúsky.
- Nakrájanú žihľavu pridáme k cibuli a šunke, chvíľu opražíme.
- Vajcia rozšľaháme vidličkou, pridáme trošku soli, čierne korenie.
- Žihľava zmäkne, pridáme vajcia. Miešame, necháme vytuhnúť.
- Robíme to na nízkom stupni zopár minút, za stáleho miešania.
Tip na záver: Skvelú praženicu s mladou žihľavou a šunkou si môžeme pripraviť redšiu, ale aj tuhšiu, podľa obľuby. Dozdobíme ju bylinkami (pažítkou, petržlenovou vňaťou), obložíme čerstvou zeleninou. Pri fit verzii chlieb a pečivo vynecháme. Dobrú chuť želáme.
Vyskúšajte aj praženica s opečeným chlebom, vynikajúci lacný recept na raňajky i večeru