Vynikajúca praženica z mladej žihľavy (pŕhľavy), recept plný zdravia a krásy so značkou Ženy v meste. Chutný recept za pár centov nielen na raňajky, ale aj na večeru rozhodne vyskúšajte. Pochutíte si a potešíte aj svoje zdravie. Dobrú zdravšiu chuť vám prajeme.

Praženica z mladej žihľavy - fotorecept kliknite

Nový recept na fantastickú praženicu z mladej žihľavy vám ponúka vaša obľúbená kuchyňa portálu Ženy v meste.

Jednoduchý recept, výživný, zdravý a fit, k tomu ešte lacný. Nech sa páči, inšpirujte sa. Určite vám zachutí.

Nezabúdajte, máme pre vás pripravených mnoho skvelých receptov a veľa ďalších pre vás každý deň s nadšením pripravujeme. Stačí si len vybrať. Zdravo, chutne a jednoducho so značkou Ženy v meste najlepšie fit recepty, zeleninové, s mäsom, raňajky, obed, večera - kliknite

Zaujímavý článok žihľava je skvost pre naše zdravie, všetko čo by sme mali vedieť, účinky, využitie, recepty 

Praženica z mladej žihľavy, plná zdravia a krásy

  • Čas prípravy: 10 minút
  • Počet porcií: 1

 

  

Výživná praženica z mladej žihľavy - ingrediencie    

pre jednu osobu 

  • 2-3 ks vačších vajec (aj viac, podľa potreby)
  • 2 polievkové lyžice masla (olivového oleja)
  • 1 ks menšia cibuľa  
  • hrsť čerstvých listov mladej žihľavy
  • na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie

 

 

Praženica z mladej žihľavy. Foto - Nela

 

Výživná praženica z mladej žihľavy, lacné raňajky a večera - postup receptu 

  1. Na masle orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita.
  2. Listy žihľavy umyjeme, osušíme a nakrájame na malé kúsky.
  3. Nakrájanú žihľavu pridáme k cibuli a restujeme zopár minút.
  4. Žihľava zvädne, ihneď  pridáme rozšľahané ochutené vajcia.
  5. Vajcia necháme na jemnom ohni za stáleho miešania vytuhnúť. 

Tip na záver: Skvelú praženicu z mladej žihľavy si môžeme pripraviť redšiu, ale aj tuhšiu, podľa obľuby. Môžeme ju dozdobiť bylinkami (pažítkou, petržlenovou vňaťou), obložiť čerstvou zeleninou. Pri fit verzii chlieb a pečivo vynecháme.

Dobrú zdravšiu chuť.

 

 

Vyskúšajte aj praženica s opečeným chlebom, vynikajúci lacný recept na raňajky i večeru