Dubajská čokoláda

  • Čas prípravy: 15 minút
  • Čas varenia / roztápania kakaového masla: 5-10 minút
  • Počet porcií: 1 čokoláda zo 6-8 kúskov (záleží od veľkosti čokoládových foriem)

Dubajská čokoláda je lahodný dezert, ktorý sa stal populárnym v dnešných dňoch, najmä pre svoju jemnú textúru, bohatú chuť a arómu a prekonal ostatné čokolády svojím výrazným, unikátnym zložením. V dubajskej čokoláde sa totiž spájajú kvalitné ingrediencie ako kakao, kakaové maslo, datle, exotické orechy a taktiež tie najvoňavejšie koreniny. Sladená je jedine prírodnými sladidlami, ktorými sú v tomto prípade namiesto tradičného bieleho cukru datle. Tie nielen celkovo oživia čokoládu, ale prinesú jej aj jemnú karamelovú príchuť.

Nepochybne stojí na vaše vyskúšanie! Veľa šťastia s naším receptom!

Máme pre vás aj podrobný recept na čokoládovú polevu Ganache. Vyskúšajte!

Ingrediencie na dubajskú čokoládu

Na základ čokolády:

  • 3 PL kakaového prášku (minimálne 70 %)
  • 100 g kakaového masla
  • 1 ČL mandľovej pasty
  • 100 g datlí (bez kôstok)

Na dochutenie:

  • ½ ČL mletého kardamómu
  • 30 g mletých pistácií alebo mandlí
  • Štipka šafránu alebo vanilkového extraktu

Na zdobenie (voliteľné, avšak odporúčame):

  • Jemne mleté orechy
  • Jedlé zlato (pre luxusný vzhľad exotickej čokolády)

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Kvalitná dubajská čokoláda: Postup jej receptu

  1. Najprv začneme roztápaním kakaového masla. Roztopíme ho vo vodnom kúpeli pri miernom plameni. Dôležité je, aby sa maslo neprehrialo, pretože len vtedy si dokáže zachovať svoju jemnú textúru.
  2. Následne si pripravíme kakaovú hmotu. Do roztopeného masla primiešame kakaový prášok nad 70%. Dôkladne pokračujeme v miešaní, dokým nevznikne hladká čokoládová hmota.
  3. Pokračujeme s datľovou pastou. Datle močíme v horúcej vode cca 10 minút. Dôležité je, aby zmäkli. Potom ich rozmixujeme do hladkej pasty a prilejeme do už vytvorenej kakaovej zmesi.
  4. Pridáme aj ostatné ingrediencie - mandľovú pastu, pomleté pistácie, kardamóm, poprípade šafrán či vanilku pre výraznejšiu chuť dubajskej čokolády. Všetko spolu pomiešame.
  5. Vzniknutú zmes nalejeme do formy, ktorú si vystelieme pergamenovým papierom. Pri izbovej teplote ju na niekoľko hodín necháme tuhnúť.
  6. Keď je dubajská čokolády v tuhom skupenstve, môžeme ju začať krájať na kúsky, prípadne hneď pred servírovaní zdobiť mletými orechmi alebo jedlým zlatom.

Hotovo! Veríme, že sa vám čokoláda podarila a chutí!

Dobrú chuť!