Čo variť počas veľkonočného víkendu
Posledné dva dni, Zelený štvrtok a Veľký piatok sa niesli v duchu skromnosti a pôstu a teda predovšetkým v znamení ľahkých, bezmäsitých jedál. Veľkonočný víkend je už o niečom inom - po celom Slovensku sa tradične zídu celé rodiny pri jednom sviatočnom stole a hodujú. Od údených pochúťok až po sladké zákusky.
Ženy v meste pre vás preto pripravili súhrn tradičných jedál, slaných aj sladkých, ktoré sa klasicky vyskytujú na sviatočnom stole a chutia nielen dospelým z rodiny, ale aj deťom. Vyberte si podľa svojej preferencie tie recepty, ktoré vám najviac vyhovujú, no a v prípade, že potrebujete viac inšpirácie, tu je predošlé veľkonočné menu s mäsovými aj veggie alternatívami. Určite vás niečo zaujme, poprípade si vytvoríte vlastnú veľkonočnú kombináciu jedál!
Veľa šťastia s prípravami!
Tip z nášho eshopu
1. Veľkonočná baba z tradičného údeného bravčového mäsa, klobásy aj slaniny
2. Veľkonočná hrudka z vajec a mlieka
3. Veľkonočná cvikla s chrenom ako ideálna príloha k iným veľkonočným pochúťkam
4. Veľkonočná plnka bez mäsa ako vegetariánska alternatíva k veľkonočnej babe z údeného mäsa
5. Kupovaná alebo domáca veľkonočná vianočka s maslom a obľúbeným džemom
6. Veľkonočná syrová roláda so šunkou
7. Veľkonočný makový alebo kakaový závin
8. Veľkonočný zemiakový šalát, ktorý sa hodí aj k Vianociam, ale aj k jarným sviatkom
Dobrú chuť celej vašej rodine pri veľkonočnom stole!