Skvelý klasický perník, babičkin recept. Pripravte si s kuchyňou portálu Ženy v meste recept, ktorý vám prinášame z knihy Tak ma mama naučila.
Skvelý klasický perník, babičkin recept
Má v sebe dávku dekadentnosti a univerzálnej slasti. Svojou chuťou a vôňou zvádza do perníkovej chalúpky. Klasický recept na babičkin perník.
Dekadentný štvrtok. Výnimočnosť, sýtosť dňa. Farbou tmavou, chuťou hravou, skombinuje víno s kávou.
Kuchyňa portálu Ženy v meste vám ponúka tento recept v spolupráci s Luciou Chrenko, ktoré ho medzi inými priniesla vo svojej knihe Tak ma mama naučila - kúpite ju tu, kliknite.
Skvelý klasický perník, babičkin
- 220 °C, 25 – 30 min.
- Plech 37 x 25 cm
Vybrali sme pre vás aj recept na skvelý tvarohový koláč
Babičkin perník - ingrediencie
- 300 g práškového cukru
- 400 g hladkej múky
- 2 PL kakaa
- 1 KL jedlej sódy
- 1 PL prášku do perníka
- 1 KL mletej škorice
- 400 ml mlieka
- 200 ml oleja
- 3 celé vajcia
- 1 pohár marhuľového džemu na potretie
- domáca čokoláda na poliatie
Tip z nášho eshopu
Skvelý klasický perník, babičkin recept. Foto - Tak ma mama naučila
Klasický perník - postup receptu
- Do väčšej misy si navážime múku, cukor, kakao, jedlú sódu, škoricu, prášok do perníka a dobre premiešame. Pridáme celé vajcia, mlieko a olej. Všetko spolu vyšľaháme do hladka.
- Rozohrejeme rúru na 220 °C a pripravíme vymastený a múkou vysypaný plech.
- Vymiešané hladké cesto vylejeme na pripravený plech a dáme piecť. Asi po 20 minútach skúsime špajdľou pichnúť do stredu koláča, ak je čistá perník je upečený. Ak sa cesto ešte lepí na špajdľu, pečieme ďalej.
- Po upečení, natrieme ešte horúci perník marhuľovým džemom. A na úplny záver ho polejeme domácou čokoládou.
Dobrú chuť. Vyskúšajte aj náš recept na šťavnatý čokoládový perník. Tu je aj recept na vianočné plnené perníčky.
[[etarget]]
Vybrali sme pre vás aj recept na pravé moravské koláče webu DobráKuchyňa.sk