Skvelý klasický perník, babičkin recept. Pripravte si s kuchyňou portálu Ženy v meste recept, ktorý vám prinášame z knihy Tak ma mama naučila.
Skvelý klasický perník, babičkin recept
Má v sebe dávku dekadentnosti a univerzálnej slasti. Svojou chuťou a vôňou zvádza do perníkovej chalúpky. Klasický recept na babičkin perník.
Dekadentný štvrtok. Výnimočnosť, sýtosť dňa. Farbou tmavou, chuťou hravou, skombinuje víno s kávou.
Kuchyňa portálu Ženy v meste vám ponúka tento recept v spolupráci s Luciou Chrenko, ktoré ho medzi inými priniesla vo svojej knihe Tak ma mama naučila - kúpite ju tu, kliknite.
Skvelý klasický perník, babičkin
- 220 °C, 25 – 30 min.
- Plech 37 x 25 cm
Vybrali sme pre vás aj recept na skvelý tvarohový koláč
Babičkin perník - ingrediencie
- 300 g práškového cukru
- 400 g hladkej múky
- 2 PL kakaa
- 1 KL jedlej sódy
- 1 PL prášku do perníka
- 1 KL mletej škorice
- 400 ml mlieka
- 200 ml oleja
- 3 celé vajcia
- 1 pohár marhuľového džemu na potretie
- domáca čokoláda na poliatie
Skvelý klasický perník, babičkin recept. Foto - Tak ma mama naučila
Klasický perník - postup receptu
- Do väčšej misy si navážime múku, cukor, kakao, jedlú sódu, škoricu, prášok do perníka a dobre premiešame. Pridáme celé vajcia, mlieko a olej. Všetko spolu vyšľaháme do hladka.
- Rozohrejeme rúru na 220 °C a pripravíme vymastený a múkou vysypaný plech.
- Vymiešané hladké cesto vylejeme na pripravený plech a dáme piecť. Asi po 20 minútach skúsime špajdľou pichnúť do stredu koláča, ak je čistá perník je upečený. Ak sa cesto ešte lepí na špajdľu, pečieme ďalej.
- Po upečení, natrieme ešte horúci perník marhuľovým džemom. A na úplny záver ho polejeme domácou čokoládou.
Dobrú chuť. Vyskúšajte aj náš recept na šťavnatý čokoládový perník. Tu je aj recept na vianočné plnené perníčky.
Vybrali sme pre vás aj recept na pravé moravské koláče webu DobráKuchyňa.sk