Skvelé domáce lievance, hrnčekové originál recept. Obľúbená pochúťka nielen detí, ale aj dospelých. Tento recept na lievance je jednoduchý, rýchly, lievance sú jemné, vláčne. Vyskúšajte ho a odložte si ho.
Fantastické domáce lievance, originál - fotorecept kliknite
Keď ich ešte dozdobíte obľúbenými pochúťkami, určite potešíte nielen malých, ale aj veľkých u vás doma.
Odložte si tento recept na dobrotu z kuchyne portálu Ženy v meste, určite sa vám neskôr hodí. A ak vám a vašej rodine chutilo, napíšte nám na lievance svoje postrehy do diskusie pod receptom.
Vyskúšajte aj recept na výborné šišky, tradičné, domáce, fašiangové
Recept pre vás
Fantastické lievance originál – ingrediencie
- - (hrnček 0,2l)
- 2 hrnčeky kyslého mlieka
- 4 vajíčka
- 2 hrnčeky preosiatej hladkej múky (špaldovej, bezlepkovej)
- 1 vanilínový cukor
- štipka soli
- 1 lyžička sódy bikarbóny + 5 lyžíc vlažnej vody
- podľa chuti:
- džem, tvaroh, čokoláda, čerstvé alebo kompótové ovocie
Recept na fantastické lievance. Foto - Nela
Fantastické lievance originál recept – postup receptu
- Do kyslého mlieka si zašľaháme vajcia, vanilínový cukor, štipku soli, postupne pridávame preosiatu hladkú múku. K hotovému cestu prilejeme rozpustenú sódu bikarbónu vo vlažnej vode. Jemne premiešame. Necháme odpočívať 15 minút. Cesto bude krásne nadýchané.
- Panvicu si potrieme olejom (ja používam silikónové pierko, aby som použila čo najmenej tuku) a pomaly lyžicou tvarujeme kôpky, ktoré sa rozlejú do kruhu (cca 7 cm). Pečieme pomaly z oboch strán, aby sa prepiekli.
- Hotové lievace potrieme džemom, nutelou či ochuteným tvarohom. Dozdobíme šľahačkou, alebo obyčajným bielym jogurtom, ľubovoľným ovocím.
- Môžete si urobiť čokoládovú polevu. Nad parou si rozpustíte čokoládu, pomaly, aby sa neurobili hrudky, prilejete mlieko podľa potreby. Z tejto dávky upečieme okolo 30 ks chutných lievancov.
Dobrú chuť. Skúste aj recept na klasické lievance. Alebo aj recept na naše jednoduché lievance. A tu je aj český recept na hrnkový banánový chlebíček.
Vyskúšajte aj recept na recept na najlepšie pečené buchty.