Skvelé zeleninové rizoto zo záhradky, tradičný recept z knihy Tak ma mama naučila. Pripravte si s nami výborné rizoto zo zeleniny z vlastnej záhradky.
Zeleninové rizoto z roštenky, tradičný recept
Výborné zeleninové rizoto sa dá pripraviť z väčšej časti aj zo zeleniny, ktorú si dokážete vypestovať vo vlastnej záhradke. Domáca mrkva, hrášok, cibuľka dokážu jedlu pridať tú správnu chuť.
Vyskúšajte s nami tento výborný a rokmi osvedčený recept.
Kuchyňa portálu Ženy v meste vám ponúka tento recept v spolupráci s Luciou Chrenko, ktoré ho medzi inými priniesla vo svojej knihe Tak ma mama naučila - kúpite ju tu, kliknite.
Lucia v knihe spája tradičnú slovenskú kuchyňu s modernými postupmi nielen pre toto výborné rizoto. Presvedčte sa sami. ❤️
Vyskúšajte aj recept na výbornú zemiakovú polievku na kyslo
Skvelé zeleninové rizoto
- Porcie pre 6 - 8 osôb
Zeleninové rizoto z hovädzej roštenky - ingrediencie
- 500 g hovädzej roštenky
- 1 cibuľa
- 400 ml ryže (Arborio, Carnaroli)
- 4 mrkvy
- 200 g hrášku
- 1 PL plnotučnej horčice
- 2 PL domáceho štipľavého kečupu str.
- 1 KL červenej mletej papriky
- soľ a čerstvo namleté čierne korenie
Skvelé zeleninové rizoto zo záhradky, tradičný recept. Foto -Tak ma mama naučila
Výborné zeleninové rizoto zo záhradky - postup receptu
- Prvú si pripravíme ryžu. Na panvicu dáme trocha oleja a ryžu jemne opečieme. Pridáme 600 ml vlažnej vody, soľ a premiešame. Ryžu necháme variť pod pokrývkou, kým nevsiakne voda do ryže (asi 10 min.). Potom odstavíme ryžu zo sporáka a necháme dôjsť.
- Mäso umyjeme, osušíme obrúskom a nakrájame na kocky.
- Cibuľu očistíme a nakrájame na malé kúsky. Do hlbokej panvice (ideálne wok) dáme olej a cibuľu speníme, pridáme červenú papriku.
- Pridáme mäso a sprudka opečieme. Dochutíme soľou, korením a horčicou. Podlejeme vodou (asi 200 ml) a necháme dusiť.
- Mrkvu umyjeme, očistíme a nakrájame na kolieska. Hrach vylúpeme, umyjeme a pripravíme si ho do misky.
- Po hodine dusenia, pridáme k mäsu mrkvu a necháme ďalej dusiť. Keď je mäso mäkké, pridáme hrášok, necháme ešte dusiť asi 10 minút a odstavíme.
- Mäso s ryžou budeme spájať postupne. Do panvice s mäsom budeme ryžu pridávať veľkou lyžicou a vždy premiešame. Môže sa stať, že nepoužijeme všetku ryžu. Keď dosiahneme ideálny pomer ryže a mäsa, premiešame a necháme na miernom ohni spojiť chute ešte asi 3 minúty. Hneď servírujeme.
Dobrú chuť.
Vybrali sme pre vás aj recept na vynikajúci šťavnatý granadír webu DobraKuchyna.sk