Skvelé zeleninové rizoto zo záhradky, tradičný recept z knihy Tak ma mama naučila. Pripravte si s nami výborné rizoto zo zeleniny z vlastnej záhradky.

Zeleninové rizoto z roštenky, tradičný recept

Výborné zeleninové rizoto sa dá pripraviť z väčšej časti aj zo zeleniny, ktorú si dokážete vypestovať vo vlastnej záhradke. Domáca mrkva, hrášok, cibuľka dokážu jedlu pridať tú správnu chuť.

Vyskúšajte s nami tento výborný a rokmi osvedčený recept.

Kuchyňa portálu Ženy v meste vám ponúka tento recept v spolupráci s Luciou Chrenko, ktoré ho medzi inými priniesla vo svojej knihe Tak ma mama naučila - kúpite ju tu, kliknite.

Lucia v knihe spája tradičnú slovenskú kuchyňu s modernými postupmi nielen pre toto výborné rizoto. Presvedčte sa sami. ❤️

Vyskúšajte aj recept na výbornú zemiakovú polievku na kyslo

Skvelé zeleninové rizoto

  • Porcie pre 6 - 8 osôb

 

Zeleninové rizoto z hovädzej roštenky - ingrediencie

  • 500 g hovädzej roštenky
  • 1 cibuľa
  • 400 ml ryže (Arborio, Carnaroli)
  • 4 mrkvy
  • 200 g hrášku
  • 1 PL plnotučnej horčice
  • 2 PL domáceho štipľavého kečupu str.
  • 1 KL červenej mletej papriky
  • soľ a čerstvo namleté čierne korenie

 

 

Skvelé zeleninové rizoto zo záhradky, tradičný recept. Foto -Tak ma mama naučila

Výborné zeleninové rizoto zo záhradky - postup receptu

  1. Prvú si pripravíme ryžu. Na panvicu dáme trocha oleja a ryžu jemne opečieme. Pridáme 600 ml vlažnej vody, soľ a premiešame. Ryžu necháme variť pod pokrývkou, kým nevsiakne voda do ryže (asi 10 min.). Potom odstavíme ryžu zo sporáka a necháme dôjsť.
  2. Mäso umyjeme, osušíme obrúskom a nakrájame na kocky.
  3. Cibuľu očistíme a nakrájame na malé kúsky. Do hlbokej panvice (ideálne wok) dáme olej a cibuľu speníme, pridáme červenú papriku.
  4. Pridáme mäso a sprudka opečieme. Dochutíme soľou, korením a horčicou. Podlejeme vodou (asi 200 ml) a necháme dusiť.
  5. Mrkvu umyjeme, očistíme a nakrájame na kolieska. Hrach vylúpeme, umyjeme a pripravíme si ho do misky.
  6. Po hodine dusenia, pridáme k mäsu mrkvu a necháme ďalej dusiť. Keď je mäso mäkké, pridáme hrášok, necháme ešte dusiť asi 10 minút a odstavíme.
  7. Mäso s ryžou budeme spájať postupne. Do panvice s mäsom budeme ryžu pridávať veľkou lyžicou a vždy premiešame. Môže sa stať, že nepoužijeme všetku ryžu. Keď dosiahneme ideálny pomer ryže a mäsa, premiešame a necháme na  miernom ohni spojiť chute ešte asi 3 minúty. Hneď servírujeme.

Dobrú chuť.

 

 

Vybrali sme pre vás aj recept na vynikajúci šťavnatý granadír webu DobraKuchyna.sk