Ázijský šalát s ryžovými rezancami a tofu

Jednoduchý, rýchly, chutný a sýty: taký je ázijský šalát s ryžovými rezancami a tofu. Recept poteší každého aj vegetariánov a vegánov. 

  • Čas prípravy: 15 min. | Čas varenia: 5 min. | Počet porcií: 2

Ingrediencie:

  • 100 g ryžové rezance (surové)
  • 180 g marinované tofu
  • 1-2 PL olej (na opekanie)
  • 1 menšia mrkva
  • ¼ šalátová uhorka
  • ¼ kaleráb
  • ¼ ľadový šalát
  • 30 g arašidy nesolené
  • hrsť koriandru
  • 2 PL sójová omáčka
  • 2 PL voda
  • 1 PL ryžový ocot
  • 1 PL med
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 čl strúhaného čerstvého zázvoru

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Postup receptu

  1. Nesolené arašidy nasucho opečieme na miernom plameni na panvici. Stačia 3 minútky. Ryžové rezance uvaríme podľa návodu. Tofu nakrájame na kocky a na oleji opečieme do zlata.
    Ryživé rezance uvaríme a tofu opečieme
     
  2. Opečené arašidy dáme bokom. Zeleninu nakrájame na tenké pásiky, prípadne krájame nožom alebo na strúhadle. Bylinky nasekáme na menšie kúsky.
    Pripravíme si arašidy a zeleninu
     
  3. Do malého hrnca dáme ingrediencie na omáčku: sójovú omáčku, vodu, med, ocot, nastrúhaný zázvor a prelisovaný cesnak. Všetko privedieme k varu a odstavíme.
    Uvaríme si omáčku na ázijský šalát
     
  4. Uvarené rezance prepláchneme studenou vodou. Na dno misky dáme prepláchnuté rezance, poukladáme zeleninu, opečené tofu, opečené arašidy a nasekané bylinky.
    Ázijský šalát s ryžovými rezancami pripravujeme
     
  5. Zalejeme teplou omáčkou (môžeme preliať cez sitko, ak vadia kúsky zázvoru a cesnaku) a ihneď podávame.
    Ázijský šalát s ryžovými rezancami a tofu je hotový.

Tip: Pokiaľ ste veľkí milovníci mäsa, tofu môžete nahradiť kuracími prsiami, hovädzími kúskami alebo krevetami.

Výhody ázijského šalátu s ryžovými rezancami a tofu

Základ šalátu tvoria ryžové rezance, tofu, opečené arašidy a teplá teriyaki omáčka. Tento ázijský šalát s ryžovými rezancami a tofu je ideálny na zužitkovanie zvyškov zeleniny z chladničky.

Odporúčame zeleninu krájať na tenké pásiky a pridanie byliniek ako koriander alebo bazalka dodá šalátu tú správnu chuťovú bodku.

Tagy: ryžové rezance, tofu, olej, mrkva, uhorka, kaleráb, ľadový šalát, arašidy, koriander, sójová omáčka, voda, ocot, med, cesnak, zázvor,