Najlepšia zálievka na uhorkový šalát je neoddeliteľnou súčasťou letných grilovačiek a rodinných obedov. Ak hľadáte spôsob, ako váš uhorkový šalát ozvláštniť a dodať mu výraznú a komplexnú chuť, tento recept je práve pre vás.
Najlepšia zálievka na uhorkový šalát
Tento recept na najlepšiu zálievku na uhorkový šalát by som odporúčal tým, ktorí majú radi výraznejšie chute. Ak máte radi pikantnejšie a aromatickejšie šaláty, tento recept s cesnakom, mletým čiernym a bielym korením a čerstvou kôprom vám bude vyhovovať.
Tento recept je skvelý na grilovačky alebo ako výrazný príloha k hlavným jedlám.
Ingrediencie
- 2 stredne veľké uhorky,
- 1/2 šálky bieleho vínneho octu alebo jablkového octu,
- 1/4 šálky vody,
- 2 polievkové lyžice cukru,
- 1 polievková lyžica soli,
- 1/4 čajovej lyžičky mletého čierneho korenia,
- 1/4 čajovej lyžičky mletého bieleho korenia,
- 1 strúčik cesnaku (najemno nasekaný),
- 1 hrsť nasekaného čerstvého kôpru (môže byť aj 1 polievková lyžica sušeného)
Postup receptu
- Príprava uhoriek: Uhorky umyte a narežte na tenké plátky. Ak máte k dispozícii, môžete použiť ručný krájač na rovnomerné plátky.
- Príprava zálievky na uhorkový šalát: V stredne veľkej miske zmiešajte ocot, vodu, cukor, soľ, čierne a biele korenie. Pridajte nasekaný cesnak a kôpor. Dobre premiešajte, kým sa cukor a soľ nerozpustia.
- Zmiešanie: nakrájané uhorky vložte do väčšej misy alebo do nádoby na uchovávanie. Zálievku nalejte na uhorky a dôkladne premiešajte, aby boli všetky uhorky rovnomerne pokryté zálievkou.
- Odležanie: Nechajte šalát aspoň 30 minút odležať v chladničke, aby sa chute prepojili. Ak máte čas, nechajte ho odležať niekoľko hodín alebo cez noc.
- Servírovanie: Pred podávaním uhorkový šalát ešte raz premiešajte a podávajte ako osviežujúci prílohový šalát. Tento uhorkový šalát s ľahkou a sviežou zálievkou je ideálny na horúce letné dni. Dúfam, že vám bude chutiť! Skúste aj recept na originál znojemské uhorky.
Videorecept