Najlepší domáci rajčinový pretlak, recept. Pripravili sme pre vás recept z knihy Tak ma mama naučila na skvelý domáci rajčinový pretlak.

Domáci rajčinový pretlak, recept

Skvelý domáci rajčinový pretlak. Veľké a dužinaté rajčiny, ktoré ja volám mäsožravé, tak presne také sa najviac hodia na výrobu tohto pretlaku. 

Vyskúšajte jeden z receptov, ktoré sme vám priniesli v spolupráci s autorkou unikátnej kuchárskej knihy Tak ma mama naučila Luciou Chrenko. [🍅 kliknite]

 

Najlepší domáci kečup, klasický RECEPT

Najlepší domáci rajčinový pretlak, RECEPT

Skvelá paradajková polievka, recept originál

Paradajkové pesto, RECEPT originál 🍅

Najlepšie paradajkové recepty

 

Vybrali sme pre vás aj recept na výborný mrkvovo-jablkový retro šalátik

 

 

Domáci rajčinový pretlak - ingrediencie

  • 1 pohár po 700 ml (podľa druhu rajčín)
  • 1 kg zrelých rajčín

 

 

Domáci rajčinový pretlak, postup receptu. Foto -  Tak ma mama naučila

 

Domáci rajčinový pretlak - postup receptu

  1. Rajčiny poriadne umyjeme a pokrájame na štvrťky. Varíme vo veľkom hrnci, kým nie sú rozvarené. Potom ich v hrnci rozmixujeme tyčovým mixérom na kašu.
  2. Aby sme odstránili šupky a semená, pretlačíme rozvarené rajčiny do misy cez jemné sito.
  3. Hrniec, v ktorom sa rajčiny varili, umyjeme a pretlak doň vrátime. Necháme ešte raz zovrieť a horúci nalievame do pohárov. Poháre uzavrieme pevne viečkom.
  4. Rúru si rozohrejeme na 250 °C a hneď vypneme. Na plech dáme asi 200 ml vody. Poháre s pretlakom poukladáme na plech a dáme do vyhriatej rúry na 12 hodín.

Dobrú chuť. 🍅

Vybrali sme pre vás aj recept na výbornú paradajkovú polievku