Najlepší domáci rajčinový pretlak, recept. Pripravili sme pre vás recept z knihy Tak ma mama naučila na skvelý domáci rajčinový pretlak.
Domáci rajčinový pretlak, recept
Skvelý domáci rajčinový pretlak. Veľké a dužinaté rajčiny, ktoré ja volám mäsožravé, tak presne také sa najviac hodia na výrobu tohto pretlaku.
Vyskúšajte jeden z receptov, ktoré sme vám priniesli v spolupráci s autorkou unikátnej kuchárskej knihy Tak ma mama naučila Luciou Chrenko. [🍅 kliknite]
Najlepší domáci kečup, klasický RECEPT
Najlepší domáci rajčinový pretlak, RECEPT
Skvelá paradajková polievka, recept originál
Paradajkové pesto, RECEPT originál 🍅
Najlepšie paradajkové recepty
Vybrali sme pre vás aj recept na výborný mrkvovo-jablkový retro šalátik
Recept pre vás
Domáci rajčinový pretlak - ingrediencie
- 1 pohár po 700 ml (podľa druhu rajčín)
- 1 kg zrelých rajčín
Domáci rajčinový pretlak, postup receptu. Foto - Tak ma mama naučila
Domáci rajčinový pretlak - postup receptu
- Rajčiny poriadne umyjeme a pokrájame na štvrťky. Varíme vo veľkom hrnci, kým nie sú rozvarené. Potom ich v hrnci rozmixujeme tyčovým mixérom na kašu.
- Aby sme odstránili šupky a semená, pretlačíme rozvarené rajčiny do misy cez jemné sito.
- Hrniec, v ktorom sa rajčiny varili, umyjeme a pretlak doň vrátime. Necháme ešte raz zovrieť a horúci nalievame do pohárov. Poháre uzavrieme pevne viečkom.
- Rúru si rozohrejeme na 250 °C a hneď vypneme. Na plech dáme asi 200 ml vody. Poháre s pretlakom poukladáme na plech a dáme do vyhriatej rúry na 12 hodín.
Dobrú chuť. 🍅
Vybrali sme pre vás aj recept na výbornú paradajkovú polievku