Najjednoduchší cviklový veľkonočný šalát. Vyskúšajte fantastický cviklový šalát za pár centov z dielne kuchyne portálu Ženy v meste. Je nielen veľmi chutný, svieži, ale aj zdravý a fit. Zaručene od neho nepriberiete. Dobrú chuť vám želáme.

Cviklový veľkonočný šalát - fotorecept kliknite

Cvikla je bomba pre naše zdravie, omladzuje a chráni. Je bohatá na vitamíny B, vitamín C a E, obsahuje veľké množstvo mineralných látok. Čo všetko by ste mali vedieť sa dozviete v našom zaujímavom blogu cvikla, vitamíny, živiny, účinky, ale aj skvelé recepty

Zeleninové šaláty sú ľahké a zdravé. Náš jednoduchý fantastický cviklový šalát sa výborne hodí na raňajky, aj večeru, je skvelou prílohou k mäsu, šunke a vajciam.

Určite vyskúšajte najjednoduchší cviklový šalát so značkou Ženy v meste, pochutí si celá rodina.

Vybrali sme iba pre vás fantastický lahodný cviklový šalát s pórom a vajíčkom

 

Najjednoduchší cviklový veľkonočný šalát, zdravý

  • Čas varenia cvikly: 45 minút
  • Čas prípravy šalátu: 10 minút 
  • Počet porcií: 4

Cviklový veľkonočný šalát - ingrediencie

  • 8 ks cvikla strednej veľkosti
  • 6 polievkových lyžíc bieleho jogurtu alebo kyslej smotany (aj viac, podľa chuti)
  • na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie, šťava z jedného citróna (podľa chuti)

 

 

Najjednoduchší cviklový veľkonočný šalát. Foto - Nela

 

Najlepší cviklový šalát - postup receptu 

  1. Najprv si uvaríme cviklu. Musíme rátať, že potrebujeme približne 45 minút, záleží to od jej veľkosti. V obchodoch dostať už aj cviklu, ktorá je uvarená.
  2. Uvarenú cviklu necháme vychladnúť, potom ju ošúpeme. Cviklu nastrúhame na hrubšie rezance, pridáme soľ, mleté čierne korenie a citrónovú šťavu.
  3. Do cviklového šalátu nakoniec primiešame hustý biely jogurt alebo kyslú smotanu podľa chuti. Všetko spolu premiešame a doladíme slanosť a kyslosť. 
  4. Najjednoduchší cviklový veľkonočný šalát chutí najlepšie o pár hodín, keď ho necháme v chladničke schladiť. Bude nielen lahodnejší, prejdú aj chute.

Tip na záver: Ak si uvaríme cviklu deň vopred, ušetríme si čas, cviklový šalát tak máme hotový za pár minút. Cviklu si môžeme upiecť aj v rúre, a to tak, že si cviklu obalíme do alobalu a uložíme na plech. Pečieme pri teplote 180 oC. Samozrejme, aj na pečenie potrebujeme minimálne 40 minút.

Dobrú zdravú chuť.

 

 

Inšpirujte sa zdravý zemiakový šalát s cviklou