Skvelý slovenský boršč, recept v jednom hrnci. Skúste tento skvelý recept z kuchyne portálu Ženy v meste, máme pre vás dva recepty na boršč v jednom.
Slovenský boršč v jednom hrnci - fotorecept kliknite
Ide o hobby o recept na skvelý boršč pre trpezlivých kuchárov/kuchárky, pre ktorých je varenie zábava a relax.
Varianta A: polievka pred druhým chodom - cca 10-12 porcií
Varianta B: ľahký hlavný chod s konzumáciou pečiva - cca 8-10 porcií
Charakteristika: - jediný tuk je obsiahnutý iba v použitom druhe mäsa - doba varenia 2h a 15 min, ak chceme cviklu, uvarenú domäkka 2h ak nám chutí cvikla chrumkavejšia. 🇸🇰👍
Vyskúšajte aj výborný recept na najlepšiu fazuľovú polievku
Recept pre vás
Skvelý slovenský boršč v jednom hrnci - ingrediencie
- bravčové pliecko / stehno cca 600g,
- stredne veľká cvikla - čerstvá kapusta v objeme cca cvikly,
- 2 menšie mrkvy - 1 petržlen / polovica paštrnáku,
- 1/2 kaleráb - toľko zeleru ako kalerábu,
- 1 veľká cibuľa,
- 4-5 strúčikov cesnaku "len nie čínsky",
- chilli paprička alebo mleté čierne korenie (nemusí byť),
- 4ks bobkový list,
- 4ks nové korenie celé,
- cca 1 polievková lyžica mletá paprika sladká (najlepšia žitavská),
Skvelý slovenský boršč, recept v jednom hrnci. Foto - Juraj Červený
Skvelý slovenský boršč v jednom hrnci - postup receptu
- Predvarenie cvikly, cibule a cesnaku - cviklu a cibuľu, porezanú na kocky + cesnak na plátky (alebo zlisovaný) dáme dusiť cca 60 min. Na 30 min, ak chceme cviklu chrumkavejšiu. Vody len po zakrytie dusenej zmesi.
- Pridáme mäso, porezané na kocky a korenie: soľ, chilli papričku, nové korenie, sladkú papriku a bobkový list dusíme cca 60 min.
- Pridáme kapustu, narezanú na rezance a koreňovú zeleninu, postruhanú na hrubom strúhadle dolejeme vodu a varíme ešte cca 15 min. ochutnáme a dosolíme podľa gusta.
- Servírujeme ako polievku (varianta A) alebo hlavný chod s pečivom (varianta B).
Rada na záver: Na porciu tohoto skvelého boršču je možné pridať smotanu, ale chutí aj bez nej. Dobrú chuť. 😍
Vyskúšajte aj recept na obľúbenú držkovú polievku