Cícerový hummus
Špecialita, ktorú jednoducho, rýchlo a v zdravej forme pripravíte aj doma - fit hummus z cíceru. Síce je cícer považovaný za malý bielkovinový zázrak a dá sa z neho vytvoriť mnoho pochúťok, najznámejším bude pravdepodobne spomínaný hummus. Ženy v meste vám prinášajú ľahko zvládnuteľný fotorecept na cícerový hummus, ktorý je nielen chutný ako dip k hlavnému jedlu či raňajková nátierka, ale aj zdravý prínos pre náš organizmus, najmä vtedy, keď je doplnený o čerstvú zeleninu.
Veľkou výhodou hummusu z cíceru je, že v porovnaní s ostatnými cícerovými delikatesami nemusíte pri našom domácom recepte na hummus nechať suché plody cíceru napučiť na celú noc. Stačí nám využiť cícer z konzervy, pretože hummus z neho je rovnako chutný, ako keby sme dlho čakali, kým nám zmäkne ten sušený.
Nech sa vám cícerový hummus podarí!
Iný recept na hummus pre ľahšie postupovanie
Ingrediencie na hummus
(2-3 porcie)
- 400 g cíceru z konzervy
- ½ hrnčeka olivového oleja
- ¼ hrnčeka vody
- 2 strúčiky cesnaku
- Šťava z polovice citróna
- 1 kopcovitá PL tahini (sezamová pasta)
- 1 ČL soli
- 1 ČL tymiánu
- Hrsť čerstvej bazalky
Postup receptu na fit cícerový hummus
- Pripravíme si na začiatok všetky ingrediencie. Z konzervy použijeme iba cícer, nie jeho šťavu. Cesnakové strúčiky očistíme a polovicu citróna odšťavíme. Všetky suroviny vložíme do mixovacej nádoby a zmixujeme na hladkú hmotu.
- V prípade, že sa vám zdá hummus príliš hustý, nebojíme sa pridať viac vody alebo oleja. Množstvá v recepte sú iba orientačné.
- Hotovo! Cícerový hummus môžeme podávať ako prílohu k obľúbenému obedu, večeri či v podobe omáčky, napríklad na rôzne šaláty.
Nech vám chutí!