Fit špenátový prívarok

Nielen prívarky, ale aj špenát sám o sebe neladí každému. Preto kombinácia oboch ako hlavné jedlo môže byť až desivá, avšak s našim fotoreceptom si špenátový prívarok radi pridáte medzi obľúbené, zdravé chody vášho jedálnička, nakoľko pochúťka neobsahuje ani kvapku smotany. Na záver tak bude celkový objem kalórií oveľa nižší! K tomu voňavý cesnak a uvarené vajíčka a spokojnosť je na svete!

Veríme, že sa vám výsledok bude páčiť aj chutiť! Veľa šťastia s prípravou!

 

Ingrediencie na prívarok

(na 2 porcie)

  • 450 g mrazeného špenátu
  • ½ litra mlieka
  • 5 väčších strúčikov cesnaku
  • 2 PL oleja
  • 2 PL hladkej múky
  • Štipka soli
  • 4 vajcia

Príprava fit špenátového prívarku bez smotany. Fotka - Jaja

 

Postup receptu na prívarok

  1. Z múky a oleja spravíme zápražku. Pridáme prelisovaný cesnak.
  2. Zápražku necháme trochu vychladnúť a potom prilejeme mlieko. Zmes dôkladne premiešame.
  3. Pridáme mrazený špenát. Zmes osolíme a dáme variť. Špenát pritom stále miešame. Keď je špenát rozpustený a zmes nám začína bublať, prívarok je hotový!
  4. Podávame ho teplý s vajcami uvarenými natvrdo.

Dobrú chuť! Veríme, že vám prívarok vyšiel podľa plánov!