Výborný mrkvový perkelt. Vyskúšajte recept za pár centov z dielne kuchyne portálu Ženy v meste. Aj bez mäsa to ide. Varte s nami jednoducho, zdravo a chutne. Vynikajúci obed či večera za pár minút. Stačí si zaželať iba dobrú chuť.

Výborný mrkvový perkelt - fotorecept kliknite

Rýchly obed alebo večera bez mäsa? Nech sa páči. Výborný mrkvový perkelt so značkou Ženy v meste. Inšpirujte sa jednoduchým receptom za pár minút.

Kuchyňa obľúbeného portálu Ženy v meste má pre vás pripravených mnoho skvelých receptov zo zeleniny, vyberte si z našej širokej ponuky najlepšia zelenina, recepty ako pripraviť skvelé jedlá zo zeleniny

Mrkva. Obyčajná a najznámejšia zelenina, skvelý vitamínový klenot pre naše zdravie. Mrkva je najbohatším zdrojom betakaroténu, ktorý sa v našom tele mení na potrebný vitamín A. Obsahuje aj vitamíny B, C, D a E.

Je výborným zdrojom magnézia, vápnika, železa, obsahuje vlákninu. Mrkva je plná antioxidantov, má málo cukru a minimum tukov. Doprajme si ju preto každý deň. Skúste aj náš recept na mrkvový krém

Vyskúšajte aj naše nápady ako zahustiť perkelt bez múky. Zdravý a jednoduchý recept najlepšia zapekaná zelenina s mrkvou a mozzarellou. Tu je aj kurací perkelt zo stehien.

Mrkvový perkelt - lacný, zdravý, chutný a fit

  • Čas prípravy: 20 minút
  • Počet porcií: 2-3

 

 

Vynikajúci mrkvový perkelt - ingrediencie

  • 4 ks mrkva strednej veľkosti
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja alebo masla
  • 1 ks cibuľa strednej veľkosti
  • na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie, kurkuma (vynikajúca pre naše kĺby), mletá červená paprika (sladká, môže byť aj pálivá), drvená rasca
  • na dozdobenie: petržlenová vňať

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

 

Výborný mrkvový perkelt, recept za pár centov. Foto - Nela

 

Výborný mrkvový perkelt - postup receptu 

  1. Mrkvu ošúpeme, umyjeme a osušíme, nakrájame na kolieska. Môžeme ju nakrájať aj na plátky alebo rezance.
  2. Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno. Na olivovom oleji alebo masle ju restujeme do sklovita, pridáme mrkvu.
  3. Mrkvu a cibuľu orestujeme približne 5-10 minút. Je to dôležité, omáčka získa peknú farbu, mrkva úžasnú chuť.
  4. K mrkve pridáme korenie podľa chuti. Podlejeme ju ešte horúcou vodou, aby bola zakrytá a dusíme do mäkka. 

Tip na záver: Ak chceme omáčku hustejšiu, na zahustenie pridáme trochu Solamylu rozmiešaného vo vode. Mrkvový perkelt nakoniec dozdobíme petržlenovou vňaťou, doplníme si ďalší vitamín C.

Dobrú chuť.