Výborné bravčové karé na šťave, obľúbený recept. Rezance na prírodno z bravčového karé? Tak potom z dielne kuchyne portálu Ženy v meste. Nechajte si chutiť.
Bravčové karé na šťave rezance - fotorecept kliknite
Bravčové karé je veľmi chutné a diétne mäso, rýchle na prípravu. Rezance na šťave podľa nášho receptu sú šťavnaté a chutné. Určite si ich obľúbite.
Recept z kuchyne portálu Ženy v meste vás ani tentokrát nesklame. Výborný obed pre celú rodinu si pripravíte za pár minút. Napíšte nám do diskusie ako vám chutili. 🍖
Vyskúšajte aj overený recept na pravú živánsku pochúťku z jedného pekáča
Fantastické bravčové karé na šťave
- Čas prípravy: 30 minút
- Počet porcií: 4 - 5
Pripravili sme pre vás
Rezance z bravčového karé na prírodno - ingrediencie
- 600 g bravčové karé
- 1 ks väčšia cibuľa
- 3 polievkové lyžice olivového oleja
- na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie, mletá červená sladká paprika, trošku kurkumy, drvená rasca
- na zahustenie: 5 polievkových lyžíc kečupu (najlepšie domáceho) alebo solamyl rozmiešaný vo vode
- na zjemnenie: kúsok masla
Rezance na prírodno z bravčového karé. Foto - Nela
Chutné bravčové karé na šťave na prírodno - postup receptu
- Bravčové karé umyjeme, osušíme, nakrájame na plátky a rozklepeme. Pláty nakrájame na tenké rezančeky. Pridáme olivový olej a obľúbené korenie. Premiešame a dáme do chladu aspoň na 15 minút, najlepšie na pár hodín, aby sa mäso napilo chuťami.
- Kvalitnejšiu panvicu rozohrejeme a pridáme bravčové rezance. Opekáme ich, aby sa zatiahli. Zachovajú si tak šťavnatosť. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, orestujeme zopár minút a prikryjeme pokrievkou, mäso pustí vlastnú šťavu. Trvá to zopár minút.
- Pod pokrievkou ho dusíme do mäkka, podľa potreby podlejeme vodou. Ku koncu pridáme zopár lyžíc kečupu na zahustenie. Mäso môžeme zahustiť aj solamylom zamiešaným v troche vody. Ak je treba, dochutíme. Na záver pridáme maslo na zjemnenie.
- Rezance z bravčového karé sa nám udusia za 15 minút. Podávame ich so zemiakovými hranolčekami, opekanými zemiakmi, alebo aj s dusenou ryžou. Fit verzia je samozrejme s čerstvým zeleninovým šalátom, prípadne s dusenou zeleninou.
Tip na záver: Na osobu počítame cca 150 g mäsa. Ak si rozklepané mäso namarinujeme v olivovom oleji a obľúbenom korení, je oveľa chutnejšie a skôr sa udusí. V oleji naložené mäso vydrží v chladničke aj zopár dní.
Dobrú chuť!
Vyskúšajte aj recept na výborné bravčové karé. Minútka, ktorú si zamilujete