Dusené bravčové stehno s párkami chutí nielen mužom. Skvelý recept z dielne kuchyne portálu Ženy v meste sa oplatí vyskúšať.
Dusené bravčové stehno s párkami - fotorecept kliknite
Obľubujete bravčové mäso a aj párky sú vašou slabosťou? Vyskúšajte obľúbený recept nielen pre mužov na výborné bravčové stehno s párkami. Pochutia si všetci. Dobrú chuť.
Chutilo vám? Dajte nám vedieť. Budeme veľmi radi. Ďakujeme.
Výborné bravčové stehno s párkami. Tento recept je jednoduchý na prípravu a je vhodný aj pri bezlepkovej diéte.
Nemusíte si pripravovať nejakú špeciálnu prílohu, pretože skvele chutí aj s chlebom, pečivom a kyslou uhorkou.
Vyskúšajte aj jednoduchý recept na výborný segedínsky guláš bez lepku
Fantastické bravčové stehno s párkami, úspech zaručený
- Čas prípravy: 40 minút
- Počet porcií: 4-5
Chutné kocky z bravčového mäsa s párkami - ingrediencie
- 600 g bravčového stehna (chudého bravčového pliecka)
- 3 ks párky (podľa obľuby alebo bez lepku)
- 1 ks väčšia cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku (podľa chuti)
- 5 polievkových lyžíc olivového oleja (2 lyžice na marinádu, 3 lyžice na restovanie cibule)
- lyžička masla na zjemnenie omáčky
- na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie, drvená rasca, mletá červená sladká paprika
- na zahustenie: lyžička Solamylu
Výborné bravčové stehno s párkami. Foto - Nela
Chutné dusené bravčové stehno s párkom - postup receptu
- Bravčové stehno umyjeme, odblaníme a osušíme. Potom ho nakrájame na menšie kocky, môžeme aj rezančeky. Pridáme olivový olej, premiešame. Ochutíme soľou, korením, rascou alebo obľúbeným korením.
- Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno, cesnak roztlačíme alebo tiež nasekáme. Na väčšiu panvicu pridáme olej a do sklovita orestujeme cibuľu. Pridáme dve lyžice červenej papriky, premiešame, vložíme mäso.
- Mäso orestujeme, aby sa zatiahlo (bude mať svetlejšiu farbu). Potom panvicu prikryjeme pokrievkou a podusíme cca 5 minút. Pustí vlastnú šťavu. Dusíme do polomäkka. Keď je potrebné, podlejeme horúcou vodou.
- Nakoniec k mäsu pridáme nakrájané párky a roztlačený cesnak. Podusíme do mäkka. Dochutíme, ak je potrebné. Na zahustenie omáčky rozmiešame trošku Solamylu vo vode. Pridáme aj maslo na zjemnenie.
Tip na záver: Na jednu osobu počítame 100-150 g mäsa. Ak si mäso dáme na 24 hodín do marinády, mäsko bude oveľa chutnejšie a skôr sa udusí. Namiesto bravčového stehna môžete zvoliť aj chudé bravčové plieko.
Dobrú chuť!
Pripravili sme recept na pravú živánsku pochúťku z jedného pekáča