Skvelý višňový džem, tradičný recept z knihy Tak ma mama naučila. Pripravte si s nami výborný višňový džem podľa dlhými rokmi overeného tradičného receptu.
Skvelý višňový džem, tradičný recept
Višňový džem patrí k detstvu mnohých z nás rovnako ako cvičky, alebo vrecko na výtvarnú výchovu. Máte chuť si na tie časy zaspomínať?
Vyskúšajte si s nami pripraviť višňový džem podľa tradičného receptu z knihy Tak ma mama naučila - kliknite.
Autorka netradičnej kuchárky Lucia Chrenko v nej spojila desiatky rokov staré tradičné rodinné recepty s modernými časmi. Vyskúšajte napríklad jej recept na višňový džem, ktorý vám v spolupráci s ňou prinášame. Dobrú chuť. 🍒
Vybrali sme pre vás aj recept na výborný recept na domácu čokoládu. Prípadne vyskúšajte aj griotku.
Višňový džem - ingrediencie
Na 3 poháriky po 250ml
- 1 kg višní
- 300 g kryštálového cukru
- 50 ml rumu
- ½ KL škorice
Najlepší višňový džem, tradičný recept. Foto - Tak ma mama naučila
Najlepší višňový džem - postup receptu
- Višne umyjeme a vykôstkujeme. Dáme do hrnca spolu s cukrom, rumom a škoricou. Varíme za stáleho miešania.
- Po hodine varenia urobíme skúšku hustoty džemu: za lyžicu džemu dáme na malý tanierik a necháme vychladnúť. Ak sa neleje, môžeme ho naliať do pohárov. Uzavrieme viečkom.
- Rúru rozohrejeme na 250 °C a hneď vypneme. Džemy si poukladáme na plech s vodou (1,5 – 2 dcl) a vložíme do vyhriatej rúry. Necháme v rúre 12 hodín.
Dobrú chuť. 🍒
Vyskúšajte aj recept na fantastický slivkový lekvár s čokoládou 👌