Bravčové karé. Minútka, ktorá vám naozaj nezaberie veľa času. Vyskúšajte ďalší vynikajúci recept z kuchyne portálu Ženy v meste.
Bravčové karé - fotorecept kliknite
Bravčové karé patrí medzi obľúbený druh mäsa. Má málo tuku a je veľmi chutné. Ak si ho pripravíte podľa nášho jednoduchého receptu, zvonku bude chrumkavé a zvnútra šťavnaté. Nechajte sa inšpirovať.
Kuchyňa portálu Ženy v meste pre vás pripravila recept na minútku z bravčového karé, ktorá vám isto zachutí. FIT recept je, samozrejme, s čerstvým zeleninovým šalátom alebo dusenou zeleninou. Tu je aj recept na bravčový steak.
Vybrali sme pre vás recept na skvelé sladko-kyslé kurča
Bravčové karé minútka recept
- Čas prípravy: 15 minút
- Počet porcií: 4-6
Bravčové karé minútka - ingrediencie
- 800 g bravčové karé bez kosti najlepšie chladené (6 plátkov)
- olivový olej
- obľúbené korenie (bravčové pečené, grilovacie korenie, pečené rebierka)
Výborné bravčové karé. Recept na minútku. Foto - Nela
Bravčové karé, fantastická minútka - postup receptu
- Bravčové karé umyjeme a osušíme. Nakrájame ho na plátky hrubé cca 1,5-2 cm a rozklepeme na 1-1,5 cm pláty. Marinádu si pripravíme z oleja a obľúbeného korenia. Olejom nešetríme, je dôležité, aby bolo mäso celé potreté olejovou marinádou. Zmes korenia si môžeme namiešať aj sami. Mäso necháme odležať aspoň do druhého dňa.
- Kvalitnejšiu panvicu rozpálime, pridáme trošku oleja, vložíme plátky mäsa. Teplotu znížime na polovicu. Plátky opekáme z každej strany 3 minútky, prípadne podľa potreby do zlatista (ak zvolíme hrubšie kusy mäsa). Držíme sa pravidla 3-3-3, tri minúty jedna strana, tri minúty druhá strana a tri minúty na odležanie.
- Šťavnaté bravčové mäso podávame s hranolkami, ryžou, alebo štuchanými zemiakmi s medvedím cesnakom, keďže je jeho sezóna. Štuchané zemiaky pripravíme tak, že si zemiaky uvaríme, pridáme čerstvé maslo, poštucháme a primiešame nakrájaný medvedí cesnak. Keď si strážime kalórie, ako prílohu zvolíme zeleninu.
- Pripravte si minútku z bravčového karé podľa nášho fotoreceptu - kliknite.
Tip na záver: Marinované mäso vydrží v chladničke aj týždeň, pretože je naložené v oleji, ktorý mäso zároveň konzervuje. Kedykoľvek si môžete pripraviť rýchly a chutný obed či večeru. Postačí vám iba 6 minút.
Dobrú chuť.
Vyskúšajte aj skvělá vepřové karé jako minutka, oblíbený recept webu ReceptyDobréKuchyně.cz