Výborná poľská uhorková polievka, recept originál. Potrebujete kyslé uhorky, ktoré možno práve počas uhorkovej sezóny chystáte.

Toto je moje detstvo. Bola a aj je moja obľúbená. Možno preto, že deti majú radi kyselkavú chuť. Alebo preto, že moja babka ju varila najlepšiu na svete.

Poľská uhorková polievka - fotorecept kliknite

A vždy, keď na mňa čakala, keď mi chcela ulahodiť, na stole bola uhorková polievka. V dospelosti som sa snažila tú chuť z detstva zopakovať a celkom mi to vyšlo.

Aj preto vám ponúkam tento recept. Potrebujete kyslé uhorky, ktoré možno práve počas uhorkovej sezóny chystáte. Tak neváhajte, použite niekoľko kvašákov, aby ste zacítili, ako chutí jedna z viacerých zaujímavých poľských polievok. 🇵🇱

Vybrali sme pre vás aj recept na rýchlu cesnakovú polievku (cesnačku), výživnú a zdravú. Jednoduchý RECEPT

 

 

Poľská uhorková polievka - ingrediencie

  • 0,75 kg hovädzieho s kosťou alebo pol kila kuracích pŕs
  • 5 mrkiev
  • 3 petržleny
  • polovicu z malého zeleru
  • 5 zemiakov
  • 10 kvasených uhoriek
  • 3 bobkové listy
  • zväzok kôpru
  • čierne korenie, soľ
  • 1 pohár smotany alebo mlieka

 

 

Skvelá poľská uhorková polievka. Foto - Malgorzata Wojcieszynska

 

Poľská uhorková polievka - postup receptu

  1. Mäso uvaríte v dvoch - troch litroch vody, vyberte a keď vychladne odkrojte od kosti. Nakrájajte ho na malé kocky a vložte späť do vývaru. Keď sa rozhodnete variť polievku z kuracích pŕs, nakrájajte ich na kocky a uvarte.
  2. Do hrnca s vývarom a mäsom pridajte bobkový list, na veľkých očkách nastrúhanú mrkvu, petržlen, zeler a na kocky nakrájané zemiaky.
  3. Varte do mäkka (približne 15 minút). Pridajte nastrúhané kvasené uhorky (niektorí pridávajú aj vodu z uhoriek - podľa chuti). Varte 5 minút. Okoreňte, pridajte kôpor nakrájaný nadrobno a smotanu (alebo mlieko).
  4. Nepodávame ju za studena, ale teplú. V lete ma osviežujúcu chuť, v zime zase dobre zasýti a zohreje.

Dobrú chuť! 🥒

 

 

Prečítajte si aj najlepší tvarohový koláč s broskyňami, RECEPT úspech zaručený