Výborná nová kapusta, recept ako pripraviť prílohu na obed i na večeru. Len mladá kapusta má tu neopakovateľnú sladkú chuť. Neskôr už bude tvrdšia a nie až tak šťavnatá ako práve teraz.

Nová kapusta ako príloha, fotorecept ako pripraviť kapustu - kliknite

Kapusta obsahuje vitamín C, vitamíny zo skupiny B, ako aj A, K, E. Kapusta pôsobí proti bolesti a proti zápalom, je vhodná pre tých, ktorí bojujú so zadržiavaním vody v organizme, vysokým tlakom a srdcovými problémami.

Informácia pre tých, čo dávajú pozor na kalorické hodnoty - v 100 gramoch kapusty je len 30 kcal! Mám rada vôňu jarno-letných jedál.

Túto kapustu môžete servírovať ako prílohu, ale pokojne aj ako plnohodnotný obed či teplú večeru. 🥗

Vyskúšajte aj recept na najlepšie fliačky so sladkou kapustou. Tradičný recept

 

 

Nová kapusta - Ingrediencie

  • hlava mladej kapusty (cca 2 kg)
  • lyžica masla ghee alebo olivového oleja
  • šampiňóny – 250 g
  • kuracie prsia – 250 g
  • malá cibuľa
  • 1 dl vody
  • 2,5 dl paradajkového pretlaku,
  • soľ, čierne korenie
  • kôpor

 

 

Výborná nová kapusta, recept ako pripraviť kapustu na obed i na večeru. Foto - Malgorzata Wojcieszynska

 

Recept z mladej kapusty - postup receptu

  1. Nakrájanú kapustu ukladáme vo vrstvách v hrnci, každú vrstvu osolíme. Pridáme vodu a varíme až zmäkne. Na panvici opražíme cibuľu, šampiňóny a kuracie prsia.
  2. Pridáme do hrnca s mäkkou kapustou, pridáme tiež rajčinový pretlak a varíme približne 20 minút. Na záver všetko posypeme kôprom.

Dobrú chuť! 🥗

Vybrali sme pre vás aj recept na cuketový prívarok: Skvelý, rýchly a bez lepku