Výborná nová kapusta, recept ako pripraviť prílohu na obed i na večeru. Len mladá kapusta má tu neopakovateľnú sladkú chuť. Neskôr už bude tvrdšia a nie až tak šťavnatá ako práve teraz.
Nová kapusta ako príloha, fotorecept ako pripraviť kapustu - kliknite
Kapusta obsahuje vitamín C, vitamíny zo skupiny B, ako aj A, K, E. Kapusta pôsobí proti bolesti a proti zápalom, je vhodná pre tých, ktorí bojujú so zadržiavaním vody v organizme, vysokým tlakom a srdcovými problémami.
Informácia pre tých, čo dávajú pozor na kalorické hodnoty - v 100 gramoch kapusty je len 30 kcal! Mám rada vôňu jarno-letných jedál.
Túto kapustu môžete servírovať ako prílohu, ale pokojne aj ako plnohodnotný obed či teplú večeru. 🥗
Vyskúšajte aj recept na najlepšie fliačky so sladkou kapustou. Tradičný recept
Nová kapusta - Ingrediencie
- hlava mladej kapusty (cca 2 kg)
- lyžica masla ghee alebo olivového oleja
- šampiňóny – 250 g
- kuracie prsia – 250 g
- malá cibuľa
- 1 dl vody
- 2,5 dl paradajkového pretlaku,
- soľ, čierne korenie
- kôpor
Recept z mladej kapusty - postup receptu
- Nakrájanú kapustu ukladáme vo vrstvách v hrnci, každú vrstvu osolíme. Pridáme vodu a varíme až zmäkne. Na panvici opražíme cibuľu, šampiňóny a kuracie prsia.
- Pridáme do hrnca s mäkkou kapustou, pridáme tiež rajčinový pretlak a varíme približne 20 minút. Na záver všetko posypeme kôprom.
Dobrú chuť! 🥗
Vybrali sme pre vás aj recept na cuketový prívarok: Skvelý, rýchly a bez lepku