Fantastická pomazánka z pečených paprík a paradajok je vynikajúca pochúťka. Nech sa páči. Jednoduchý, zdravý a fit recept z dielne kuchyne portálu Ženy v meste.
Fantastická pomazánka z pečených paprík a paradajok - fotorecept kliknite
Nátierky či pomazánky. Fantastické na raňajky, večeru. Výborne doladia každú oslavu. Pripravte si ich deň vopred, potom ich stačí iba natrieť na chlieb, pečivo, krekry.
Kuchyňa portálu Ženy v meste pre vás pripravila mnoho jednoduchých receptov na obľúbené nátierky. Vyberte si v našej rubrike. Môžete sa tešiť aj na ďalšie novinky, ktoré pre vás pripravujeme.
Pomazánka z pečených paprík a paradajok chutí naozaj skvele. Neobsahuje žiadne maslo. Je to úžasná pomazánka plná zeleniny, vhodná aj pri rôznych diétach - bezlepkovej, redukčnej, bezlaktózovej. Nechajte sa inšpirovať.
Prečítajte si aj recept na zdravú nátierku zo zeleného hrášku, lahodnú a chutnú
Lahodná pomazánka z pečených paprík a paradajok
- Čas prípravy: 30 minút
- Počet porcií: 2-3 (1 menší pohár)
Vybrali sme
Zdravá a chutná pomazánka z pečených paprík - ingrediencie
- 2 ks väčšia sladká paprika (červená, oranžová, kápia)
- 3 ks paradajka strednej veľkosti
- 1 ks väčšia cibuľa
- na dochutenie: soľ, čili paprička
Fantastická pomazánka z pečených paprík a paradajok. Foto - Nela
Zdravá a chutná pomazánka z pečených paprík - postup receptu
- Papriky rozpolíme, zbavíme jadierok, umyjeme a osušíme. Na panvicu pridáme olivový olej. Papriku opečieme z obidvoch strán. Do vriacej vody vložíme paradajky, ktoré sme si na vrchu narezali do kríža (skôr sa odstáni šupka). Trošku povaríme, vyberieme a ochladíme.
- Opečené papriky zbavíme šupky. Paradajky ošúpeme. Na panvici, v ktorej sme opekali papriky, orestujeme nakrájanú cibuľu do sklovita. Zeleninu nemusíme opekať, stačí ju iba rozmixovať. Ale, ak ju opečieme, tá chuť stojí naozaj za to. Všetko rozmixujeme na kašu.
- Zeleninovú kašu vylejeme na panvičku. Dochutíme soľou, môžeme aj čili papričkou. Varíme na miernom plameni toľko, aby sa voda vyparila a omáčka zredukovala. Mala by nám vzniknúť hustejšia kaša. Pomazánku natierame na chlebík, pečivo, dozdobíme bylinkami.
Tip na záver: Túto skvelú pomazánku si môžete pripraviť vo väčšom množstve, naliať do pohárov a už len sterelizovať. Aký pomer surovín zvolíte, je len na vás. Dochutiť ju môžete podľa vlastných chuťových pohárikov. Dôležité je, aby sa voda odparila a zeleninová omáčka zredukovala na kašu.
Dobrú chuť!
Vyskúšajte aj recept na fantastickú cviklovú nátierku, zdravú a chutnú