Výborná pohánka s bryndzou, slaninkou a opraženou cibuľkou, top recept. Pripravte si výborné jedlo podľa nového receptu z kuchyne portálu Ženy v meste.
Pohánka s bryndzou, slaninkou a opraženou cibuľkou, fotorecept kliknite
Tento recept je takou rýchlou, zdravou alternatívou pre bryndzové halušky.
Pohánka je zdravá, sýta, plná vitamínov, bez lepku a jej kombinácia s bryndzou je božská!
Recept veľmi chutil aj manželovi, ktorý je inak skôr zástancom klasickej slovenskej kuchyne.
Vybrali sme pre vás aj zdravý recept na vynikajúci falafel v rúre
Výborná pohánka s bryndzou, slaninkou a cibuľkou - ingrediencie
(2 porcie)
- ⅔ hrnčeka pohánky,
- 150 gramov bryndze (milovníci bryndze, pokojne ešte pridajte!),
- 2 cibule,
- pár plátkov slaniny
Výborná pohánka s bryndzou, slaninkou a opraženou cibuľkou, top recept. Foto - Jaja
Výborná pohánka s bryndzou, slaninkou a opraženou cibuľkou - postup receptu
- Pohánku prepláchnem a dám variť. Na jeden diel pohánky vychádza približne 1,5 dielu vody. Varíme ju približne desať minút, potom odstavíme a necháme ešte dôjsť na 15 minút pod pokrievkou.
- Kým sa nám robí pohánka, môžeme si nakrájať slaninu na malé kúsky a dáme škvariť na panvicu. Pridáme nakrájanú cibuľku a smažíme, kým nemáme fajne škvarky a cibuľu prejdenú do “sklovata”.
- Do uvarenej, ešte horúcej pohánky pridáme bryndzu a miešame, až kým sa nám bryndza nerozpustí a neprepojí rovnomerne s pohánkou.
- Zmes naberieme na tanier a polejeme opraženou slaninou a cibuľou. Kto chce, môže ešte pridať nakrájanú pažítku navrch.
Dobrú chuť!
Vybrali sme pre vás aj výborný recept na chrumkavú haruľu