Pstruh na masle a s cesnakom
Čas prípravy pstruha: 5 minút
Čas pečenia pstruha: 15-20 minút
Počet porcií: 2
Pstruh sa v európskych kuchyniach pripravuje na rôzne spôsoby. Najjednoduchší postup receptu navrhuje jemne dochutiť rybu bylinkami ako tymián, petržlenová vňať či rozmarín. Ženský portál Ženy v meste vám prináša podobne chystaných pstruhov, avšak k bylinkám odporúča prihodiť aj plátky citróna a strúčiky cesnaku. Nesmie chýbať ani maslo a olivový olej. Pstruh tak v rúre nadobudne nielen neodolateľnú chuť, ale aj arómu. Pochutia si deti aj dospelí!
Vyskúšajte jednoduchý fotorecept od nás! Nezaberie vám viac ako 30 minút!
Pre ľahšie postupovanie odporúčame nahliadnuť aj na podobný recept na pečenú rybu, avšak v tomto prípade v alobale.
Tip z nášho eshopu
Ingrediencie na pstruha
- 2 pstruhy (vcelku a vypitvané)
- Korenie na ryby (voliteľné, avšak odporúčame pre výraznejšiu chuť aj arómu ryby)
- 60 g masla
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 citrón
- 2 PL olivového oleja
- Soľ
- Mleté čierne korenie
- Čerstvé bylinky (môže byť tymián, rozmarín či petržlenová vňať)
Pečený pstruh: Postup rýchleho a jednoduchého receptu
1. Začneme hneď s nachystaním rúry. Dáme ju vyhrievať na 200-220 stupňov. Následne na pekáč nalejeme olivový olej a uložíme naň dvoch celých, vypitvaných pstruhov. Zatiaľ si citrón nakrájame na malé kolieska a ošúpeme a rozkrojíme cesnak. Je na našej preferencií, či na polovice alebo štvrtiny. Nachystáme si aj stonky s bylinkami.
2. Oba pstruhy zvnútra osolíme, okoreníme a poukladáme pripravené bylinky a kúsky cesnaku.
3. Pridáme k nim aj plátky masla a citróna.
4. Zvyšné ingrediencie poukladáme na pstruhy zvonka. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňoch, približne 15-20 minút. Hotovo!
Teraz už len zvoliť správnu prílohu! K pečeným pstruhom sa nesmierne hodí, napríklad, šafránová ryža či opekané alebo americké zemiaky. Ak si radšej želáte zdravšiu verziu prílohy k fit rybe, rovnako ako pstruhy, tak aj pečenú zeleninu si viete nachystať alebo rovno čerstvé šaláty podľa preferencie.
Želáme vám dobrú chuť!