Špagety aglio e olio

Recept na špagety aglio e olio je naozaj rýchly, jednoduchý, samozrejme chutný a potrebujem naň iba niekoľko ingrediencií, ktoré sa v domácnosti nachádzajú vždy.

Tu sú špagety s paradajkovou omáčkou. Vyskúšajte aj recept na najlepšie fliačky s kapustou.  A tu je recept na granadír.

 

Špagety aglio e olio - ingrediencie

(2 porcie)

  • 250 gramov špagiet
  • 5-8 strúčikov cesnaku (podľa sily a veľkosti)
  • 2 sušené chilli papričky (v prípade, že nie sú príliš štipľavé! Množstvo závisí od Vašich preferencií čo sa týka pikantných jedál)
  • 6 polievkových lyžíc olivového oleja
  • parmezán
  • soľ, čierne korenie
  • trocha petržlenovej vňate

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

 

Najlepšie špagety aglio e olio, výborná zmes na špagety. Foto - Jaja

 

Najlepšie špagety aglio e olio, výborná zmes na špagety - postup receptu

  1. Do osolenej, vriacej vody dáme špagety a necháme ich uvariť na “al dente”. Scedíme.
  2. Strúčiky cesnaku očistíme a nakrájame na plátky. Z chilli papričiek odstránime semiačka a potom nakrájame na malé kúsky.
  3. Do panvice nalejeme olivový olej a pridáme chilli papričky spolu s cesnakom. Zmes mierne ohrievame - je dôležité, aby sme ju nepražili moc prudko, aby sa nám arómy pekne premiešali.
  4. Omáčku pridáme do cestovín a zmiešame. Na tanier podáme porciu cestovín, pridáme nastrúhaný parmezán, štipku čierneho korenia a petržlenovú vňať.

Dobrú chuť!

Vyskúšajte aj recept na výborné cestoviny s cuketou, zdravé a rýchle