Najlepšie kvasené uhorky: Recept na domáce kvašáky
Vychutnajte si najlepšie kvasené uhorky podľa overeného receptu. Pripravili sme pre vás najlepší recept na kvašáky. Vyskúšajte kvasené uhorky s našimi overenými tipmi a postupmi!
Skúste si s nami pripraviť kvasené uhorky, nie je to nič zložité. Kvašáky, alebo aj kvasené uhorky, sú jedným z receptov, ktoré sa v rodinách starostlivo uchovávajú. U nás možno nie sú tak obľúbené ako napríklad v Poľsku, ale je to určite škoda. Je to skutočná pochúťka.
Uhorky, ako príslušník čeľade tekvicovitých rastlín, sa ku nám dostali z Indie. Aj Indovia si ich všeliako nakladajú, ale takto nakvasené ich poznáme asi skôr zo strednej Európy. V našom regióne poznáme moravské kvašáky, alebo aj poľské kvašáky.
Treba ich dobre naložiť, uskladniť na teplom mieste, pár dní počkať a výsledok je zaručený. Kvašáky budú chutiť dokonale.
Leto je tu a s ním aj tento najlepší recept na kvašáky, ktoré sa takto pripravujú už roky rokúce. Kvašáky, alebo kvasené uhorky a ich skvelá slano-kyslá chuť sa dokonale hodí k horúcim letným dňom. Doladia tým správnym smerom každé jedlo. No nájdu sa aj ľudia, ktorí si kvašáky vychutnávajú len tak.
Kvasené uhorky kvašáky: Fotorecept a tipy
- Čas prípravy: 20 min
- Čas na vykvasenie: niekoľko dní
- Počet porcií: 12
Slovenské kvašáky sú zatiaľ známe menej, tak určite nastal čas. Mnoho Slovákov a Sloveniek si ich pripravuje aj u nás. Tú chuť si rýchlo osvojí každý, a najmä počas leta, keď sa v našich podmienkach rodia chutné uhorky, si ich začnete pripravovať aj niekoľkokrát za sezónu. A ak by ste hľadali recept ako pripraviť chrumkavé sterilizované uhorky, tu je.
Ingrediencie na domáce kvašáky
- 12 kusov čerstvých uhoriek
- 1 zväzok kôpru
- 2 plátky staršieho chleba
- 6 dcl horúcej vody
- 1 kávová lyžička soli
Ako pripraviť kvasené uhorky: Postup receptu
1. Uhorky si na úvod dôkladne očistíme.
2. Vodu v hrnci jemne nahrejeme s pridaním soli. Do hrnca s osolenou vodou vložíme kôpor a chlieb.
3. Každú z uhoriek nakrojíme na štyri hranolčeky, ale úplne neprekrojíme a postupne ich ukladáme do hrnca.
4. Keď máme všetky uhorky naložené, dolejeme ich vlažnou vodou. Odložíme na teplé miesto, potrebujú pár dní na vykvasenie.
A takto vyzerá výsledok. Dobrú chuť. Pre viac informácií o zdravotných výhodách fermentovaných uhoriek navštívte Fermented Pickles Benefit the Gut, Skin, Brain & More - Dr. Axe. Skúste. ajtento jednoduchý recept na slaný nálev na kvašáky.