Najlepšie kaiserky, recept bez droždia a múky. Len sa po nich zapráši. Vyskúšajte si doma pripraviť novinku z kuchyne portálu Ženy v meste. Skvelé kaiserky.
Najlepšie kaiserky bez droždia a múky
Výborné kaiserky bez droždia a múky, po ktorých sa len tak zapráši. Recept na tieto výborné tvarohové kaiserky využívam už dlhšie.
V ostatnej dobe, keď je droždie zrazu akýmsi “nedostatkovým tovarom”, sa k nemu vraciam čoraz častejšie. A prečo nie?
Kaiserky sú veľmi chutné, sýte, bezlepkové, a ešte k tomu aj plné bielkovín.
Ich príprava je jednoduchá a nemusíme mať hlavu v smútku z toho, že v supermarkete sme sa znovu nedostali ku kocke droždia.
Vyskúšajte aj recept na skvelé škoricové osie hniezda z lístkového cesta
Ingrediencie
(4 kaiserky)
- 1 polotučný jemný tvaroh
- 2 vajcia
- 1 čajová lyžička soli
- 1 čajová lyžička rasce
- 1 čajová lyžička kypriaceho prášku do pečiva
- 2 polievkové lyžice slnečnicových alebo pečených tekvicových semienok
- 2 polievkové lyžice ľanových semienok
- 2 polievkové lyžice chia semienok
- 3 polievkové lyžice psyllia
Najlepšie kaiserky, recept bez droždia a múky. Len sa po nich zapráši. Foto - Jaja
Postup receptu
- Všetky suroviny zmiešame (na neskôr si necháme iba malý kúsok z vyšľahaných vajec) a necháme odstáť v mise približne 15 minút.
- Mokrými rukami tvarujeme zo zmesi buchtičky a dáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Do buchtičiek spravíme zhora nožom zárezy do tvaru kríža a potrieme ich troškou vyšľahaného vajca.
- Dáme piecť do rúry na 170 stupňoch na približne 40 minút.
Hotovo - dobrú chuť! Vyskúšajte aj náš recept na chrumkavé bagety. A máme aj recept na hrnčekový banánový chlieb. Podobne máme aj overený recept aj na kapustníky.
Recept na chlieb bez droždia a kysnutia jednoduchý domáci chlieb, ktorý si obľúbite. Alebo si pripravte domáce tekvicové jadierka.