Kúpeľné jahňacie s hubami, recept českej kuchyne. Pripravte si s nami obľúbené jedlo z našej série regionálnych špecialít českej kuchyne.
Jahňacie s hubami, recept českej kuchyne
Jahňacie mäso bolo vždy obľúbené medzi hosťami, ktorí prichádzali do kúpeľov riešiť svoje zdravotné ťažkosti, pretože je diétne.
Obsahuje veľmi malé množstvo tuku, ktorý v ňom však rýchlo chladne a narušuje jeho delikátne ľahkú chuť.
Pri servírovaní preto nezabudnite na nahriate taniere. Táto regionálna špecialita pochádza zo slávnych západočeských kúpeľov – z Karlovarského kraja.
Objavte ďalšie regionálne špeciality českej kuchyne - kliknite
Skvelé jahňacie mäso s hubami
- Čas prípravy: 30 minút
- Dĺžka varenia: 90 minút
- Počet porcií: 4-6
Jahňacie s hubami - ingrediencie
- 600 - 800 g jahňacieho mäsa s kosťou (krk, pupky, rebrá),
- nové korenie,
- celé korenie,
- soľ,
- 100 g koreňovej zeleniny,
- 2 lyžice masla,
- 1 malá cibuľa,
- 2 lyžice hladkej múky,
- 120 g zmesi čerstvých húb (šampiňóny, hríbiky atď.),
- 200 ml smotany
- Príloha: rôzne upravená ryža alebo karlovarská knedľa
Kúpeľné jahňacie s hubami, recept českej kuchyne. Foto - CzechTourism
Karlovarské jahňacie s hubami, postup receptu
- Jahňacie mäso nasekáme na väčšie kocky. Vložíme ho do osolenej vody s korením a zvoľna asi 15 minút povaríme.
- Potom pridáme zeleninu a spoločne uvaríme domäkka. Na masle opražíme najemno nakrájanú cibuľu.
- Pridáme múku a pripravíme svetlú zápražku, ktorú zalejeme jahňacím vývarom. Omáčku dobre povaríme.
- Zmäknuté mäso vložíme do kastróla, pridáme nakrájanú varenú zeleninu a huby.
- Prelejeme precedenú omáčku a smotanu, krátko povaríme. Podávame s ryžou alebo knedľou, ideálne karlovarskou.
Dobrú chuť!
Viac tradičných českých receptov nájdete na www.czechspecials.cz