Cestoviny s tekvicovou omáčkou chutia úžasne. Vyskúšajte fit recept z dielne kuchyne portálu Ženy v meste.
Cestoviny s tekvicovou omáčkou a kuracím mäsom - fotorecept kliknite
Cestoviny s najlepšou tekvicovou omáčkou a kuracím mäsom určite vyskúšajte. Fit recept z obľúbenej kuchyne portálu Ženy v meste je nenáročný na prípravu, a výsledok stojí za to. Pochutí si celá rodina.
Mäso neobľubujete? Tak si pripravte iba dokonalú tekvicovú omáčku, pridajte parmezán a na zvýraznenie chuti tekvicový olej. Mňam.
A je tu opäť nový týždeň. Receptom tohto týždňa sú cestoviny, ktoré milujú všetci. Predovšetkým deti obľubujú smotanové omáčky, ktoré s cestovinami dokonale ladia. Naša vynikajúca tekvicová omáčka vďaka tekvici poteší aj vaše zdravie.
Môžete zvoliť cestoviny celozrnné, ale aj bezlepkové. A k tomu úžasná lahodná chuť omáčky.
Pravá hokkaido polievka
Najlepšia hokkaido polievka
Tekvica hokkaido recepty
Pečené tekvica hokkaido
Hokkaido ako priloha
Hokkaido polievka so zázvorom
Pripravili sme aj recept na rýchle a zdravé špagety s paradajkami
Cestoviny s najlepšou tekvicovou omáčkou, úspech zaručený
- Čas prípravy: 20 minút
- Počet porcií: 4
Top recept
Cestoviny s tekvicovou omáčkou - ingrediencie
400 g obľúbeného druhu cestovín (na jednu porciu počítame 100 g cestovín)
na tekvicovú omáčku:
- 1/2 tekvice mäsitého druhu strednej veľkosti (dve 15 cm polovice tekvice)
- 2 polievkové lyžice masla (olivového oleja)
- 1 ks cibuľa strednej veľkosti
- 2 strúčiky cesnaku (podľa chuti)
- 300 ml mlieko (podľa potreby, aj viac)
- 250 ml šľahačková smotana
- na dochutenie omáčky: soľ, mleté čierne korenie, mletá rasca, kurkuma (výborná na kĺby)
- na vylepšenie cestovín: parmezán, tekvicový olej
- opečené kuracie kúsky: 2 ks kuracie prsia strednej veľkosti, 2 polievkové lyžice olivového oleja, soľ, drvená rasca, mleté čierne korenie, mletá červená paprika
Cestoviny s najlepšou tekvicovou omáčkou a kuracím mäsom. Foto - Nela
Cestoviny s tekvicovou omáčkou - postup receptu
- Mäsitý druh tekvice očístíme, vyberieme striedku, umyjeme a osušíme. Ak zvolíme tekvicu Hokkaido, nie je ju potrebné ju ošúpať, šupka dusením zmäkne. Tekvicu nakrájame na menšie kocky, keď máme málo času, nastrúhame ju. Skôr sa udusí.
- Očistenú cibuľu nakrájame nadrobno. Do väčšieho hrnca pridáme maslo, ktoré roztopíme, pridáme cibuľu, orestujeme do sklovita. Vložíme kocky tekvice alebo nastrúhanú tekvicu. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením, mletou rascou, kurkumou.
- Restujeme približne 5 minút. Pridáme na plátky nakrájaný alebo roztlačený cesnak. Trošku orestujeme kvôli chuti. Podlejeme vodou podľa potreby. Tekvica by mala mať toľko vody, aby sa udusila a nepripálila sa. Dusíme do mäkka približne 15 minút.
- Tekvica je nielen chutná, ale veľmi zdravá zelenina. Je plná vitamínov a živín. Zmäknutú tekvicu rozmixujeme ponorným mixérom alebo rozštucháme do konzistencie pyré. Takéto pyré je základom našej skvelej omáčky, ktorá je hotová za pár minút.
- Tekvicové pyré zriedime mliekom do požadovanej hustoty omáčky. Prilejeme šľahačkovú smotanu, ktorá lahodnú tekvicovú omáčku zjemní a dodá dokonalú bodku na záver. Ak je potrebné, omáčku dochutíme, prípadne ešte zriedime ako obľubujeme.
- Ak zvolíme cestoviny s tekvicovou omáčkou a kuracím mäsom, kuracie prsia si na začiatku umyjeme, osušíme, nakrájame na kocky, pridáme olivový olej a korenie. Premiešame. Na rozohriatej panvici kuracie mäso opečieme do zlatista zo všetkých strán.
Tip na záver: Uvarené cestoviny scedíme a pridáme omáčky. Premiešame. Podávame tak, že si cestoviny s tekvicovou omáčkou dáme na tanier, pridáme kúsky opečených kuracích pŕs, zastrúhame parmezánom a zakvapneme tekvicovým olejom na zvýraznenie chuti. Mäso nemusíte? Tak ho jednoducho vynechajte.
Vyskúšajte aj recept na vynikajúci cestovinový šalát s kuracím mäsom