Fantastické bravčové karé plnené praženicou, chutný obed či večera bez lepku. Nech sa páči. Vyskúšajte, skvelý recept so značkou Ženy v meste, prípravu zvládne aj každý začiatočník.

Bravčové karé plnené praženicou - fotorecept kliknite

Bravčové karé patrí medzi obľúbený druh mäsa, pretože má málo tuku, je aj veľmi chutné. Ak si ho pripravíte podľa nášho jednoduchého receptu, určite si ho obľúbite. Recept pre inšpiráciu so značkou Ženy v meste. Varte s nami jednoducho a chutne.

Kuchyňa portálu Ženy v meste pre vás pripravila recept pre všetkých na vynikajúce šťavnaté bravčové karé plnené praženicou. Ak si chcete toto jedlo obvzláštniť, do praženice môžete pridať hrášok aj kapiu, alebo iba nakrájanú petržlenovú vňať či pažítku. Pripravte si chutné kapsy podľa svojej chuti.

Ako prílohu pri fit verzii zvoľte zeleninový šalát, dusenú zeleninu alebo zeleninové hranolky. Ak si kalórie nestrážite, pridajte zemiakovú kašu, štuchané zemiaky, hranolky či dusenú ryžu.

Kuchyňa portálu Ženy v meste vám želá dobrú chuť.

Máme pre vás v ponuke mnoho receptov z bravčového mäsa. Stačí si iba vybrať. Najlepšie recepty z bravčového mäsa bravčové mäso, recepty ako pripraviť jedlá z bravčového mäsa - kliknite

Vybrali sme pre vás skvelé rezančeky z bravčového karé, originál recept

Fantastické bravčové karé plnené praženicou

  • Čas prípravy: 40 minút
  • Počet porcií: 5-6

 

 

Vynikajúce bravčové karé plnené praženicou - ingrediencie

na porciu počítame cca 150-200 g mäsa

  • 800 g bravčové karé bez kosti najlepšie chladené (4-6 plátkov)
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja (oleja)
  • 1 ks cibuľa strednej veľkosti
  • na praženicu (náplň):
  • 2 polievkové lyžice masla
  • 1 ks cibuľa strednej veľkosti
  • 4 ks vajce
  • 2 polievkové lyžice mrazeného (sterilizovaného) hrášku - môžete aj vynechať
  • 2 polievkové lyžice nakrájanej čerstvej (sterilizovanej) kapie - môžete aj vynechať
  • soľ, mleté čierne korenie - podľa chuti
  • na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie, drvená (mletá) rasca, mletá červená paprika (môže byť aj pálivá), kurkuma (výborná na kĺby, pôsobí aj protizápalovo) alebo iné obľúbené korenie

 

 

Bravčové karé plnené praženicou. Foto - Nela

 

Vynikajúce bravčové karé plnené praženicou -  postup receptu

  1. Bravčové karé umyjeme, dobre osušíme. Z mäsa nakrájame plátky hrubé cca 2 cm, rozklepeme si ich na väčšie rezne. Okoreníme podľa chuti. Kúpiť môžeme už aj hotové plátky mäsa.
  2. Na masle orestujeme očistenú, nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita. Pridáme rozšľahané vajcia, kapiu, hrášok (môžeme aj vynechať), soľ, mleté čierne korenie. Urobíme tuhú praženicu.
  3. Zoberieme si plátky bravčového mäsa, ktoré budeme plniť. Ak by boli príliš malé, môžeme spojiť dva kusy spolu, upevniť ich špajdlami. Na každý plátok mäsa pridáme hotovú praženicu.
  4. Mäso preložíme spolu, praženicu zatlačíme do vnútra, okraje dobre uzavrieme špajdlami. Prípadne dáme plátok mäsa, na to praženicu, potom ďalší plátok, tak uzavrieme zo všetkých strán.
  5. Vytvoríme si bravčové kapsy. Kvalitnú panvicu rozohrejeme, pridáme olej. Kapsy si opečieme zo všetkých strán, aby sa mäso uzavrelo (mäsko zbledne). Tak ostane veľmi chutné, šťavnaté.
  6. Opečené bravčové kapsy plnené praženicou vyberieme, uložíme ich bokom. Aj druhú cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno. Cibuľa bude základom k duseniu mäsa, omáčku dochutí a zahustí.
  7. Nakrájanú cibuľu pridáme k výpeku z mäsa, orestujeme ju do sklovita. Panvicu stiahneme, k cibuli pridáme mletú červenú papriku, premiešame. Pridáme bravčové kapsy a vrátime na sporák.
  8. Panvicu prikryjeme pokrievkou. Plnené kapsy tak dusíme cca 5 minút, aby mäso pustilo vlastnú šťavu, prírodná omáčka získa opäť na vynikajúcej chuti. Príprava je naozaj úplne jednoduchá.
  9. Potom bravčové kapsy podlievame horúcou vodou podľa potreby, dusíme do mäkka. Trvá to približne 30 minút. Záleží, aké veľké kapsy si pripravíme. Ak mäso dáme do marinády, skôr sa udusí.
  10. Omáčku môžeme rozmixovať (nemusíme) a takto podávať s rozpolenou kapsou (špajdle samozrejme odstránime). Ak pridáme hrášok a kapiu, kapsa bude ešte farebnejšia, zaujímavej chuti.

Tip na záver: Mäso si môžeme pripraviť aj deň vopred. Umyté, osušené a nakrájané plátky potrieme olejom, dochutíme korením a uložíme do chladu. Odležané bravčové plátky budú oveľa chutnejšie, mäsko jemnejšie. Čo je dôležité, ušetríme si čas pri samotnej príprave.

Dobrú delikátnu chuť.

Vyskúšajte aj top recept na srbské rebierko z bravčového karé